Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Απεβίωσε ο τ. Δήμαρχος Κώστας Μαυρομάτης

Απεβίωσε ο τ. Δήμαρχος Κώστας Μαυρομάτης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Ξημερώματα Δευτέρας, συνεπεία παθολογικού προβλήματος, απεβίωσε από ανακοπή ο τέως Δήμαρχος Πτολεμαΐδας,  Κώστας Μαυρομάτης.

Τα τελευταία χρόνια, είχε προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπισε επιτυχώς με εγχείριση καρδιάς, που ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό, λόγω της ισχυρής του κράσης.

Ο  Κώστας Μαυρομάτης ήταν εκπαιδευτικός (Μαθηματικός) στο επάγγελμα, υπερέτησε τη δημόσια εκπαίδευση και ίδρυσε ιδιωτικό Γυμνάσιο (πρότυπα εκπαιδευτήρια) με ιδιαίτερη επιτυχία.

Υπηρέτησε το ποδόσφαιρο από τις τάξεις του θρυλικού Άρη Πτολεμαΐδας, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα κοινά της Πτολεμαΐδας ως υποψήφιος Δήμαρχος το 1978, 1982 και που ήλθε επιλαχών. Εκλέχθηκε Δήμαρχος το 1986, και το 1990 και  επίσης πρόεδρος της ΤΕΔΚ και της ΑΝΚΟ.

Το 1994 ήταν υποψήφιος Νομάρχης και το 1998 υποψήφιος Δήμαρχος χωρίς να σημειώσει εκλογική επιτυχία.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε  στον τοπικό τύπο και παρενέβαινε σε πολλά ζητήματα της περιοχής, ενώ έγραψε βιβλία για την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, τον ΑΡΗ Πτολεμαΐδας και το Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Στην Πτολεμαΐδα άφησε τα έργα της Τηλεθέρμανσης, του Βιολογικού σταθμού, το Εμπορικό Πολύκεντρο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.α.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας.

Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 11π.μ. της Τρίτης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team