Αρχική > Slider > Αντίθετη η ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας στα διόδια – Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των δήμων

Αντίθετη η ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας στα διόδια – Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των δήμων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την αντίθεσή της εξέφρασε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην χωροθέτηση νέων διοδίων στη Δυτική Μακεδονία, η οποία κατά την συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τετάρτης συντάχθηκε με τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν οι δήμοι της περιοχής, τις οποίες και στηρίζει.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Ιωάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε αντίθετοι με την τοποθέτηση των διοδίων. Ακόμη και σε περίπτωση που θα έπρεπε να εγκατασταθούν διόδια, καθώς απ’ αυτά χρηματοδοτείται η κατασκευή των δρόμων, θα πρέπει να υπάρξει μία λογική τιμή στα διόδια. Και θα πρέπει να υπάρξει μία σωστή τοποθέτηση των διοδίων. Δεν μπορεί ένας ο οποίος έρχεται από το Βόιο στην Κοζάνη να πληρώνει συνέχεια διόδια για μία απόσταση 20 χιλιομέτρων. Θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα. Να μπουν διόδια σε τέτοιες θέσεις, ώστε να μην επηρεάζουν την τοπική κοινωνία». Ακόμη, ο Ι. Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι δύο δήμαρχοι – εκπρόσωποι της ΠΕΔ, συμμετέχουν στη σύσκεψη δημάρχων στην Καβάλα, οι οποίοι με την επιστροφή τους θα ενημερώσουν το σώμα για τις αποφάσεις.

Κινητοποιήσεις από τον δήμο Βοΐου

Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου, όπως υπογραμμίζει να ανατρέψει την σχετική υπουργική απόφαση. Γι’ αυτό «καλεί όλους τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, να πάρουν θέση και να στηρίξουν των αγώνα μας.  Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βομβαρδίζεται από σταθμούς διοδίων και πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε. Το οφείλουμε στους δημότες μας και στα παιδιά μας».

Ακόμη, στην ίδια απόφαση επισημαίνει: «Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής, δεν έχει απολύτως καμία λογική και είναι εις βάρος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Πλήττεται σοβαρά η τοπική οικονομία, η ζωή των πολιτών μας, ο τουρισμός και η επιχειρηματική δραστηριότητα του δήμου μας. Το κόστος των διοδίων, τριών στον αριθμό κοντά στην περιοχή της Σιάτιστας, θα επιβαρύνει εργαζόμενους και πολίτες που μετακινούνται καθημερινά σε γειτονικές πόλεις για να εργαστούν και να εξυπηρετηθούν γιατί έκλεισαν δημόσιες υπηρεσίες στο δήμο μας και η οικονομική κρίση απομάκρυνε επιχειρήσεις από την περιοχή μας, πολίτες που μετακινούνται για θέματα υγείας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, επισκέπτες που δίνουν ανάσα στην τοπική οικονομία, διερχόμενους οδηγούς και επαγγελματίες που θα αναγκάζονται να μετακινούνται από το παλιό οδικό δίκτυο, με κίνδυνο της ζωή τους και αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η λειτουργία διοδίων στο σημείο αυτό πλήττει καίρια το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου. Ο δήμος Βοΐου είναι ένας δήμος με το μεγαλύτερο  ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, με κατεστραμμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο, οικονομικά αδύνατος, με χαμηλή επιχειρηματικότητα. Η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών δε δικαιολογείται σε τόσο μικρή χιλιομετρική απόσταση, είναι παράνομη και αντισυνταγματική».

Σύσκεψη περιφερειαρχών

Επίσης, να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη, την Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 2 το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν συνάντηση οι τέσσερις Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας, για το θέμα της δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων, με στόχο την αλλαγή της απόφασης της κυβέρνησης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας