Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αναβλήθηκαν οι δίκες Ιωαννίδη, Μαλούτα, Δακή

Αναβλήθηκαν οι δίκες Ιωαννίδη, Μαλούτα, Δακή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

 

Αναβολή πήρε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη του δημάρχου και του πρώην δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και Λάζαρου Μαλούτα αντιστοίχως, επί δημαρχίας του τελευταίου, καθώς και όλων των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίοι δικάζονταν για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση».

Η δίκη ήταν προσδιορισμένη για την Τρίτη 4 Απριλίου αλλά δεν πρόλαβε να εκδικαστεί λόγω πληθώρας υποθέσεων και το δικαστήριο συνεχίστηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου, χωρίς πάλι να προλάβει να εκδικάσει την υπόθεση. Τελικώς η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2018. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των Λ. Μαλούτα, Λ. Ιωαννίδη και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επειδή δεν προχώρησαν σε οριστική αφαίρεση της άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πεζόδρομο της Κοζάνης, αν και είχαν διαπιστωθεί αλλεπάλληλες παρανομίες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μαζί με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες κατηγορούμενοι είναι και οι δύο επιχειρηματίες του εν λόγω καταστήματος.

Επίσης, κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας την ίδια ημέρα, η πρώην δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου και ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Σταμπουλούς ως υπαίτιοι ατυχήματος που είχε συμβεί σε παιδική χαρά της Νεάπολης το 2011. Ειδικότερα, ένα κοριτσάκι υπέστη κάταγμα στο πόδι, όταν λασκάρισαν οι βίδες σε μία κούνια της παιδικής χαράς. Η πρώην δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος δικάζονται με την κατηγορία της «πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας». Λόγω παρέλευσης του ωραρίου, το δικαστήριο διέκοψε και συνέχισε την Παρασκευή 7 Απριλίου. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου δεν πρόλαβε πάλι να εκδικαστεί η υπόθεση, η οποία πήρε αναβολή στις 17 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αναβολή πήρε και η υπόθεση του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, η οποία ήρθε στο ακροατήριο στις 4 Απριλίου. Ο πρώην περιφερειάρχης αντιμετωπίζει το εδώλιο του κατηγορουμένου του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για την παράνομη προαγωγή προϊσταμένων σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αδίκημα που φέρεται να έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2012 έως τις 18 Ιουνίου 2013. Ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορείται για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας