Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αυτοδιοικητικοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου – Γ. Δακής, Λ. Μαλούτας και Λ. Ιωαννίδης δικάζονται για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση»

Αυτοδιοικητικοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου – Γ. Δακής, Λ. Μαλούτας και Λ. Ιωαννίδης δικάζονται για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Από τα δικαστήρια παρήλασαν την Τρίτη 4 Απριλίου αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, του πρώτου και δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος πρώην και νυν δήμαρχος του δήμου Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και Λευτέρης Ιωαννίδης, αντιστοίχως, μαζί με δημοτικούς συμβούλους, καθώς και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Ο τελευταίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για την παράνομη προαγωγή πέντε προϊσταμένων σε αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αδίκημα που έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2012 έως τις 18 Ιουνίου 2013. Ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορείται για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση». Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και πήρε αναβολή.

Η άλλη υπόθεση αφορούσε τον δήμο Κοζάνης, όπου ο πρώην δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ο νυν δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης ως μέλος της ίδιας επιτροπής, κατηγορούνται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας, για «παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα (και) δια παραλείψεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση». Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν άλλα έξι μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Κοζάνης, για αδικήματα που τελέστηκαν επί δημαρχίας Λάζαρου Μαλούτα.

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι δύο επιχειρηματίες υγειονομικού καταστήματος, για παραλείψεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των Λ. Μαλούτα, Λ. Ιωαννίδη και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επειδή δεν προχώρησαν σε οριστική αφαίρεση της άδειας του εν λόγω καταστήματος, αν και είχαν διαπιστωθεί αλλεπάλληλες παρανομίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η υπόθεση έφτασε την Τρίτη 4 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόλαβε να δικαστεί λόγω παρέλευσης του ωραρίου, οπότε η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την προσεχή Παρασκευή 7 Απριλίου.

Επίσης, κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας, η πρώην δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου και ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Σταμπουλούς ως υπαίτιοι ατυχήματος που είχε συμβεί σε παιδική χαρά της Νεάπολης το 2011. Ειδικότερα, ένα κοριτσάκι υπέστη κάταγμα στο πόδι, όταν λασκάρισαν οι βίδες σε μία κούνια της παιδικής χαράς. Η πρώην δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος δικάζονται με την κατηγορία της «πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας». Λόγω παρέλευσης του ωραρίου, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της Daniela Nikolova- Σιδηροπούλου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, διαστάσεων 2.00 /4.80εκ, κοσμεί την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της ...