Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Ερασιτεχνικώς, Ενθέως και ουχί Ιδιωτικώς > Ανανεωτικός ΣΥΡΙΖΑ-Ανανεωτική ΔΗΜΑΡ-Χαρίζω οικόπεδα- Tρελαθήκαμε εντελώς ή Mας δουλεύει η Τρόικα; Γράφει ο Κόττης Κωνσταντίνος

Ανανεωτικός ΣΥΡΙΖΑ-Ανανεωτική ΔΗΜΑΡ-Χαρίζω οικόπεδα- Tρελαθήκαμε εντελώς ή Mας δουλεύει η Τρόικα; Γράφει ο Κόττης Κωνσταντίνος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σήμερα γράφω από το κινητό καθώς είμαι κλινήρης στο νοσοκομείο. Περίμενα και εγώ με αγωνία την από καιρού αναμενόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Γνωστή από το 2013 να μην πω από το 2012. Αν και άλλα είναι τα επουσιώδη, ας πω μόνο για την ορκωμοσία, πως υποκριτές δεν είναι οι άθεοι που δεν ορκίζονται αλλά ορισμένοι που μιλούν για παράδοση αποδεικνύοντας πως χωρίς πίστη αλλά για τυπικούς λόγους ορκίζονταν. Ο όρκος στο Θεό είναι ιεροπραξία. Και ο Χριστός δεν απαγορεύει τον όρκο αλλά προτρέπει λόγο του ιερού χαρακτήρα του, καλύτερα να μην ορκίζονται καθόλου οι πιστοί.

Εδώ θα ήθελα λίγο να αναφερθώ και στις δηλώσεις Θεοδωράκη περί παράκαμψης. Το Ποτάμι έχει φιλελεύθερες αρχές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιό κόμμα με αποστολή να τον χτυπήσει θεωρώντας τον γκρέμισμα του κράτους. Αλήθεια η ψέματα αυτή είναι η σχέση μεταξύ τους. Οπότε προς τι οι σχετικές δηλώσεις; Επικοινωνιακή δημαγωγία.

putin-pros-merkel

Περνάμε στην κυβέρνηση. Αν εξαιρέσουμε την απουσία γραβάτας και υπολογίσουμε τα οικονομικά εκάστου υπουργοποιηθέντος, μόνο εργατική κυβέρνηση δεν προμηνύει η στελέχωση. Αυτό όμως είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε, αφού τόσο τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΑΝΕΛ, έχουν τον τρόπο τους. Αυτό ως απλή διαπίστωση. Δεν κάνω δημαγωγία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον κυβέρνηση των Ελλήνων, κάθε, λοιπόν, καλοδιάθετος, εύχεται να πετύχει στο έργο του. Θα κριθεί εν τέλει από τον απολογισμό στο τέλος του γαμπριάτικου ξυρίσματος.

Άλλο όμως είναι που με φοβίζει. Οι πρώτες εξαγγελίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης: Ας τις δούμε μια-μια, αναμένοντας και άλλα ευαγγέλια. Επαναφορά βασικού μισθού. Αυτό σημαίνει αρκετά επιπλέον των 200€ σε μισθούς ιδιωτών και άρα πιθανότατα μαζικές απολύσεις εφόσον εφαρμοσθεί. Επαναλειτουργία ΕΡΤ. Αυτό υπολογίζεται σε κάπου 2000 επαναπροσλήψεις. Επαναφορές διαθεσιμοτήτων και απολυμένων όπως οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές της εκπαίδευσης. Μη ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν μέρος των προαπαιτουμένων που εκβιαστικά, ασφαλώς, επέβαλε η τρόικα. Μόνο που δεν χειραφετηθήκαμε οικονομικά. Και έχουμε ενώπιων μας τα 7,5 δις € τα οποία πρέπει να τα δανειστούμε και πάλι για να τα πληρώσουμε. Η Ελλάδα είναι σε μια σταθεροποιημένη κατάσταση αλλά συνδεδεμένη ακόμα με πρίζες μηχανημάτων εντατικής.

Ας δούμε όμως και μερικά άλλα: Παροχή ιθαγένειας στους γεννημένους και τους μεγαλωμένους στην Ελλάδα. Αναλογιζόμαστε γιατί μέτρο μιλάμε και για τι αντίκτυπο σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο; Και φυσικά είναι άλλο πράγμα τα πολιτικά δικαιώματα και άλλο πράγμα η ιθαγένεια.  Άρνηση συμμετοχής στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι ίσως το μόνο μέτρο το οποίο μπορεί να περάσει χωρίς άμεσες συνέπειες. Μόνο που σε μια κατάσταση νέου ψυχρού πολέμου, θα μας φέρει αντιμέτωπες τόσο με την Ευρώπη, όσο και με τις Η.Π.Α. Ειδικά σε μια περίοδο που ο Ερντογάν έχει εχθρικές σχέσεις με όλους πλην του Πούτιν. Περιμένω με πραγματική αγωνία την αντίδραση της Ε.Ε. Αν είναι αντίστοιχη των μνημονιακών κυβερνήσεων μας περιμένουν άσχημες ημέρες, πολύ πιο άσχημες απ΄ότι έχουμε ζήσει. Αν πάλι το δεχτούν μια χαρά, άσε που θα αποδειχθεί η υποκρισία του εκβιασμού τους απέναντι στις προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις και τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Η Εθνική διακυβέρνηση δεν είναι ολομέλεια συνιστωσών να λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Πλην τις ιθαγενείας θα ήθελα όλα τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εφαρμόσιμα, πολύ φοβάμαι όμως πως οδεύουμε σε σημαντικές εξελίξεις. Ο Θεός με όρκο η άνευ αυτού να βάλει το χέρι Του.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Κόττης

Πτυχιούχος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιεροψάλτης, Μεταπτυχιακός φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου