Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Προσκλητήριο για εθελοντική αιμοδοσία την περίοδο που διανύουμε και μέχρι το Πάσχα, για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας σε αίμα, και ιδιαίτερα σε αιμοδότες  με σπάνιες ομάδες αίματος όπως -α ή 0 αρνητικό-, απηύθυνε εκπρόσωπος της μονάδας Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Την έκκληση αυτή έκανε ο νοσηλευτής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και ιερέας, π. Αθανάσιος Καμπούρης, στην εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας και λήψης δείγματος για δωρεά Μυελού των Οστών, που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» το απόγευμα της Τρίτης στο 1ο ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με μαθητές της πόλης (6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, 1ο Γυμνάσιο, 2ο ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας), το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών– Αιμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας” και το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Διότι, όπως εξήγησε, με τις ιώσεις που ταλαιπώρησαν τον κόσμο το τελευταίο διάστημα μειώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία, καθώς δεν μπορούσε να αιμοδοτήσει όλος ο κόσμος που προσέρχονταν στα τμήματα αιμοδοσίας.

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών– Αιμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας”, Χρήστος Σκόρδας, μιλώντας επίσης για έλλειμμα αίματος στα νοσοκομεία. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δράση, είπε πως πήγε πολύ καλά, προσήλθαν 20 άτομα περίπου για αιμοδοσία, ενώ έγινε και λήψη δείγματος για Μυελό των Οστών, ενώ τόνισε πως ο σύλλογος “Σταγόνα Ελπίδας “συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενεργοποίηση του κόσμου τόσο για την προσφορά αίματος, όσο και για να γίνουν δότες Μυελού των Οστών.

Την ικανοποίησή της για την προσέλευση στην εκδήλωση εξέφρασε η εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας “Ανδρόνικος”, Πόπη Παρασκευά, λέγοντας ότι «πήγαμε πολύ καλά, ο κόσμος ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά και έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του». Σημείωσε όμως ότι η ανάγκη για αίμα είναι καθημερνή και πρέπει ο κόσμος να πηγαίνει τακτικά για αιμοδοσία και όχι μόνο όταν έχει ανάγκη κάποιο άτομο από το περιβάλλον του.

Σημειωτέον ότι προσήλθαν 20 άτομα περίπου για αιμοδοσία, μεταξύ των οποίων και σπουδαστές της Πυροσβεστικής Σχολής Πτολεμαΐδας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη