Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αίτημα της Κίνησης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης σχετικά με τα Φ/Β της Μεσσιανής- Θέτουν ζήτημα ενδεχόμενης παράβασης του κανονισμού λειτουργίας- Ιωαννίδης: «Η σιωπή είναι συνενοχή»

Αίτημα της Κίνησης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης σχετικά με τα Φ/Β της Μεσσιανής- Θέτουν ζήτημα ενδεχόμενης παράβασης του κανονισμού λειτουργίας- Ιωαννίδης: «Η σιωπή είναι συνενοχή»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επίσημο αίτημα στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Νούλα Τουμπουλίδου, για την συζήτηση του θέματος σχετικά με την «εμπλοκή των κων Μαλούτα, Μιχαηλίδη  και  Σημανδράκου  και συγγενικών  τους  προσώπων  με  επιχειρηματικά συμφέροντα και ενδεχόμενη παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας», κατέθεσε τη Δευτέρα το πρωί ο συνδυασμός «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, στην επιστολή που κατατέθηκε, «από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών προκύπτουν σοβαρά θέματα τόσο ηθικής τάξης όσο και σύγκρουσης συμφερόντων».

Μάλιστα η Κίνηση επικαλείται το άρθρο 11 παρ.6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο γίνεται λόγος για διάπραξη σοβαρής παράβασης καθήκοντος ή οποία τιμωρείται με την ποινή της αργίας, εάν και εφόσον τεκμηριωθεί πως δημοτικός σύμβουλος συμμετείχε σε συζήτηση θέματος ή την κατάρτιση λήψης απόφασης «εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης συνεδριάζει την Τετάρτη, με το θέμα όμως να είναι ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και τη συνεδρίαση να ορίζεται ως ειδική και πιθανότατα το θέμα να εισάγεται ως τακτικό την επόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Ιωαννίδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του top channel έκανε λόγο για πολύ σοβαρό θέμα που «θίγει το πυρήνα του δημοκρατικού οργάνου το οποίο είναι το δημοτικό συμβούλιο».

Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση τονίζοντας πως «η σιωπή είναι συνενοχή».

Επίσης αναφέρθηκε σε σύγκρουση συμφερόντων η οποία «έγινε εν κρυπτώ», σημειώνοντας πως όσοι συνδέονται με την υπόθεση δεν θα έπρεπε να έχουν οικονομικές σχέσεις με την εταιρεία και να απέχουν από κάθε διαδικασία που την αφορά.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.093 νέα κρούσματα (5/5) – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορωνοϊός: Στα 2.093 τα κρούσματα – 96 οι θάνατοι, στους 765 οι διασωληνωμένοι Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε στη ...