Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αφόρητη πίεση για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κοζάνης

Αφόρητη πίεση για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο- Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αφόρητη πίεση ασκείται πλέον για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με περιστατικά όπως αυτό του 58χρονου από τα Γρεβενά ή της 28χρονης μητέρας από το Καλονέρι Βοϊου, να έχουν θορυβήσει κυριολεκτικά τους πάντες.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως και άλλων νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας, δημιουργούν έντονης ανησυχίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εξυπηρετείται αποκλειστικά από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο σε επίπεδο ΜΕΘ, ενώ θα μπορούσαν να προστεθούν 6 ακόμα κρεβάτια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τον εξοπλισμό της ΜΕΘ αλλά με την έλλειψη γιατρών, με τις διαδικασίες να φαίνεται πως κινούνται τις τελευταίες ημέρες χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

Το κλειδί της λειτουργίας της ΜΕΘ το κρατάει η 3η ΥΠΕ και είναι πλέον κρίσιμες όλες οι αποφάσεις που θα παρθούν τις επόμενες ώρες.

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, ο αριθμός των νοσηλευόμενων δείχνει να μειώνεται αισθητά το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση ομαλοποιείται σταδιακά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία της Πέλλας, της Κατερίνης και της Ημαθίας.

Συνολικά νοσηλεύονται περίπου 38 άτομα, είτε επιβεβαιωμένα ως covid-19 είτε ύποπτα, τη στιγμή που 5 από αυτά είναι από νοσοκομεία των περιοχών που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ενώ υπάρχουν και 2 ασθενείς που δεν σχετίζονται με τη νόσο, σε άλλες κλινικές του Μαμάτσειου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ptolemeos Fm 20/01: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ptolemeos Fm 20/01: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr   Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: ...