Αρχική > Κόσμος > ΑΑΔΕ: Ακριβότερες οι αγορές από e-shop του εξωτερικού από την 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

ΑΑΔΕ: Ακριβότερες οι αγορές από e-shop του εξωτερικού από την 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΑλλάζουν από την 1η Ιουλίου 2021, οι κανόνες ΦΠΑ για τις διασυνοριακές δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών B2C, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις διασυνοριακές διαδικτυακές πωλήσεις.

 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ που επικαλείται διευκρινίσεις αρμόδιων πηγών της ΑΑΔΕ, ενόψει της έναρξης ισχύος του νέου πλαισίου της ΕΕ επέρχονται τροποποιήσεις στον τομέα του ΦΠΑ και το τελικό κόστος που θα καλείται να πληρώνει ο καταναλωτής.

 

Μεταξύ των νέων κανόνων στις συναλλαγές B2C που θα επηρεάσουν τους πωλητές, τις αγορές και τους ταχυμεταφορείς, είναι οι εξής:

 

  • Όλες οι εισαγωγές δεμάτων αξίας έως 22 ευρώ, που παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και έως σήμερα απαλλάσσονταν από τον ΦΠΑ, υπόκεινται στον φόρο αυτόν απο την 1η Ιουλίου. Ως εκ τούτου, αναλόγως του προϊόντος παραγγελίας, οι καταναλωτές θα επιβαρύνονται με τον συντελεστή ΦΠΑ, που ισχύει στη χώρα μας (24% ή 13% ή 6%).

 

  • Η επιβολή ΦΠΑ στα μικροδέματα σχετίζεται με τον χρόνο εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ανεξάρτητη από τον χρόνο της ηλεκτρονικής παραγγελίας ή την έναρξη αποστολής από τον πωλητή. Επομένως, μεμονωμένοι εισαγωγείς ή ταχυδρομικές εταιρείες, που εισάγουν από την 1η Ιουλίου μικροδέματα στη χώρα μας, ανεξαρτήτως ποσού, οφείλουν να τηρήσουν την προβλεπόμενη τελωνειακή διαδικασία και να καταβάλουν – κατά περίπτωση, ανάλογα με το είδος του αγαθού- τον ΦΠΑ, που ισχύει.
  • Πηγή: lifo.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κομισιόν: Εγκρίθηκε το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027 – Πώς θα διατεθούν τα 26 δισ. ευρώ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το ελληνικό ΕΣΠΑ που είναι το πρώτο που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την Κομισιόν Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ...