Την προσωπική του βιβλιοθήκη, τη βιβλιοθήκη που δημιούργησε μια ολόκληρη ζωή με κόπους, θυσίες και κύρια με οικονομικές στερήσεις, δώρισε στο Δήμο μας, στη Δημοτική βιβλιοθήκη της γενέτειράς του ο συμπολίτης μας και τέως επιθεωρητής Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νικόλαος Χρήστου Κεφαλίδης του Χρήστου.
Με δάκρυα στα μάτια αλλά και με την ικανοποίηση ότι η προσφορά του θα βρει ανταπόκριση από τη σπουδάζουσα νεολαία αλλά και από άλλους συμπολίτες μας των γραμμάτων, ο Νίκος Κεφαλίδης παρέδωσε στο Δήμαρχο και εκπαιδευτικό, Κώστα Μαυρομάτη, ότι πολυτιμότερο συγκέντρωσε στη μακρά και επιτυχή, εκπαιδευτική του καριέρα.
Πεντακόσιοι (500) τόμοι βιβλία σπάνια και δυσεύρετα στην εποχή μας θα κοσμούν από σήμερα τη βιβλιοθήκη του Δήμου μας.
Πεντακόσιοι τόμοι βιβλία θα αποτελούν από σήμερα την πλέον κατάλληλη πνευματική τροφή για τους νέους μας.
Πεντακόσιοι τόμοι θα στολίζουν τη δημοτική μας βιβλιοθήκη και θα θυμίζουν στον καθένα μας πως στη σημερινή μας εποχή, στην εποχή που οι ηθικές αξίες εκμηδενίστηκαν, χάθηκαν, εξαφανίστηκαν, υπάρχουν ακόμα σπίθες φωτός, τέφρα πνευματικής αναγέννησης που αν δεν φροντίσουμε να τα διατηρήσουμε σαν “ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ “ θα χαθούν και μαζί τους κάθε ελπίδα για ζωή.
Μια φωτεινή σπίθα μέσα στο σημερινό χάος αποτελεί και ο συμπατριώτης μας κ. Νικόλαος Κεφαλίδης του Χρήστου, γέννημα και θρέμμα της πόλης μας.
Πόσοι άραγε Κεφαλίδηδες υπάρχουν για να στηρίξουν τα ετοιμόρροπα θεμέλια της σημερινής μας κοινωνίας;
Πώς λοιπόν να μη συγκινηθεί, από τη γενναία αυτή προσφορά, του Νίκου Κεφαλίδη, ο Δήμαρχος Κώστας Μαυρομάτης και μάλιστα όταν είναι γνωστές σε όλους μας οι δυσκολίες και οι στερήσεις κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε αυτός ο υπέροχος πνευματικός Θησαυρός!
Στη φώτο μας 1977(;) στην 1η σειρά , από αριστερά οι κ.κ. Καθηγητές: Νίκος Κεφαλίδης, Αυγεροπούλου Αννα, Χ ;, Χ;, Τσιτουρίδης Ιωάννης και στη 2η Σειρά ακολουθούν οι Μαθήτριες και μαθητές που αποφοίτησαν το σχολικό έτος 1956-1957.