Η εκπομπή ΡΑΔΙΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Πτολεμαϊδιώτη Γιάννη Τσαχουρίδη, Εκδότη των εκδόσεων “ΓΡΑΦΗΜΑ”, μιλώντας για τη δράση της έκθεσης βιβλίου που θα γίνει στην Πτολεμαΐδα.
Πρόκειται για Έκθεση βιβλίου, από τις Εκδόσεις Γράφημα και το Βιβλιοπωλείο Τσαβδαρίδη, που θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο του 4ου Festivalito, που διοργανώνει ο πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ, με έναρξη της 22 Απριλίου μέχρι και τις 26 Απριλίου.
Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για πολύ καλή χειρονομία, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις βιβλίων που θα γίνουν στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πάνε για τις ανάγκες στήριξης κοινωνικών δράσεων της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ, για ευπαθείς συμπολίτες μας. Ένα ποσό θα δοθεί και σε συμπολίτη μας τον Δημήτρη από την Κοζάνη που νοσηλεύεται στην Αμερική.
Ο κ. Τσαχουρίδης δηλώνει χαρούμενος και συγκινημένος για το εγχείρημα, λέγοντας πως ο εκδοτικός οίκος έχει πανελλήνια δραστηριότητα και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, παρόλα αυτά δεν ξεχνάει την πατρίδα του.
Ο κόσμος της περιοχής θα βρει βιβλία λογοτεχνίας ανηλίκων, ποίηση, μελετήματα, σχολικά και άλλα βιβλία, για όλο τον κόσμο. Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για μια αντιπαραγωγική εποχή για το βιβλίο, ωστόσο η προσπάθεια στήριξης του βιβλίου συνεχίζεται, καθώς το βιβλίο έχει ένα μοναδικό τρόπο αποτύπωσης συναισθημάτων και γνώσης, κατέληξε.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο πνευματικό κέντρο και όχι στην πλατεία, λόγω καιρού.































