Αρχική > Slider > 400.000€ για την επισκευή – συντήρηση του δρόμου Προάστιο – Ασβεστόπετρα από την Π.Ε. Κοζάνης

400.000€ για την επισκευή – συντήρηση του δρόμου Προάστιο – Ασβεστόπετρα από την Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Δόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το “πράσινο φως” για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Δρόμου από Προάστειο προς Ασβεστόπετρα», του αγροτικού δρόμου μέσω του οποίου συνδέονται οι δύο ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας.

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Εορδαίας για την εκτέλεση του έργου αυτού, καθώς τέλη Σεπτεμβρίου είχε εγκριθεί ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΣΑΕΠ 541) και η διάθεση σχετικής πίστωσης για το έργο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 403.252,03 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Την ικανοποίησή του που «επιτέλους έφθασε η ώρα να υλοποιηθεί ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια» εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, με δήλωσή του στο «e-ptolemeos.gr». Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν απομένει παρά να εγκριθεί ο τρόπος δημοπράτησης για να δημοπρατηθεί αμέσως το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.»

Η προγραμματική σύμβαση, που εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει ο περιφερειάρχης με τον δήμαρχο Εορδαίας, προβλέπει ειδικότερα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ως φορέας υλοποίησης του έργου αναλαμβάνει να δημοπρατήσει και να κατασκευάσει το έργο με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε εφαρμογή των εγκεκριμένων και θεωρημένων μελετών του έργου.  Να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης και να παραδώσει το έργο στον Δήμο Εορδαίας μετά την ολοκλήρωση του.

Ο Δήμος Εορδαίας από την πλευρά του αναλαμβάνει να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, να  συμμετέχει με την διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού στην υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης και με βάση τις κατευθύνσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που θα αναλάβει τη δημοπράτηση και την υλοποίηση του έργου και να παραλάβει το έργο μετά την ολοκλήρωσή του.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη