Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Διάκριση μαθητών του 4ου Γυμνάσιου Πτολεμαΐδας στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duino

Διάκριση μαθητών του 4ου Γυμνάσιου Πτολεμαΐδας στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duino

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

ConcorsoInternazionale di Poesia e Teatro

Castello di Duino XVI Edizione

incollaborazione con

S.A.S Principe Carlo Alessandro della Torre e Tasso Collegiodel Mondo Unitodell’Adriatico

Premio Sergio Penco

Targa in memoriadelpoeta “Sergio Penco” ad un giovanissimo (e pubblicazione)/ “Sergio Penco” Plate to a very young poet (and publication).

Maria Gkeka(Grecia, 14 years old),  Άνθρωποςκατασκευαστής: Ελευθερίακαιπεπρωμένο /Homo faber: libertà e destino

Μεγάλη χαρά μάς έδωσε για μια ακόμη φορά η συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino.

Το ποίημα της μαθήτριας Γκέκα Μαρίας με τον τίτλο:« Άνθρωπος κατασκευαστής: Ελευθερία και πεπρωμένο»,διακρίθηκε ως το καλύτερο ποίημα στην κατηγορία των νέων ποιητών κάτω των 16 ετών. Στη μαθήτρια απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα “SergioPenco» και έλαβε την τιμητική διάκριση δημοσίευσης του ποιήματός της στην ετήσια έκδοση των διακριθέντων ποιημάτων του διαγωνισμού. Η Μαρία έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα «Νέων κάτω των 16 ετών». 

Επίσης, την τιμητική διάκριση δημοσίευσης των ποιημάτων τους στην ετήσια έκδοση με τα ποιήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, απέσπασε και η ομαδική συλλογή ποιημάτων των μαθητών: Αυτζαλανίδου Νικολέτας ,Καρανικόλα Παναγιώτη, Λυπιρίδου Ευτυχίας και Πουρλιάκα Χρυσάνθης. Υπεύθυνοι για την ομαδική συλλογή των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: κ. Δερενίδου Μαρία, κ. Θεοφυλάκτου Αλεξάνδρα και κ. Τύπου Καίτη.

Αξίζει εδώ να θυμίσουμε πως το σχολείο μας είχε λάβει ξανά μέρος στον ίδιο διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duino – X, το 2014 και τότε είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο ex aequo στο διαγωνιστικό τμήμα για σχολεία.

Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος των καθηγητών, συγχαίρουν θερμά τους μαθητές Γκέκα Μαρία, Αυτζαλανίδου Νικολέτα ,Καρανικόλα Παναγιώτη, Λυπιρίδου Ευτυχία και Πουρλιάκα Χρυσάνθη για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους, τους εύχεται καλή πρόοδο και να συνεχίσουν τη μαθητική τους πορεία πάντα με έμπνευση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη