Οκτώβριος 1959 και στο νεόδμητο κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας πραγματοποιείται σύσκεψη, μονίμων και Εφέδρων, Αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων με αποκλειστικό θέμα, την ίδρυση γραφείου Εφέδρων Αξιωματικών Εορδαίας, δεδομένου ότι η Εορδαίας είχε μεγάλο αριθμό εφέδρων Αξιωματικών.
Έτσι, αποφασίστηκε η ίδρυση του γραφείου Εφέδρων Αξιωματικών Εορδαίας με προσωρινή Διοίκηση τους συμμετέχοντες, έμπειρους του στρατεύματος και της κοινωνίας μας, για την ολοκλήρωση των απαραιτήτων ενεργειών.
Την 1η διοίκηση του γραφείου αποτέλεσαν οι : Κυριάκου Χαρίση Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Πρόεδρος και μέλη, Τσιούμαρης Θεόδωρος- Αξιωματικός σε πολεμική διαθεσιμότητα,-, Μελανοφρύδης Κίμων, Ανώτερο στέλεχος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, Λευκόπουλος Αριστείδης, Νομικός-Eεπιχειρηματίας- Ευαγγελίδης Ιωάννης- Ιατρός-, Τζιούφας Μιχάλης-, Νομικό- , Βλιαγκόφτης Θωμάς- Καθηγητής-, Χατζηνίκου Χρήστος {Κίτσος)- Υπάλληλος Αγροτικής Τράπεζας- και Λούσιος Ζήσης- Δάσκαλος- Διευθυντής’..
Πρέπει να σημειώσουμε πως, την εποχή εκείνη, η Επαρχία Εορδαίας αποτελείτο από 42 εύρωστα χωριά και ως εκ τούτου σημαντικός ο αριθμός των εφέδρων Αξιωματικών.
Όπως γράψαμε και άλλοτε, τα 20 χωριά της Εορδαίας μας, δια της μεθόδου του σαλαμιού διαμοιράστηκαν στους συνοριακούς Νομούς που την περικλείουν, πλην Καστοριάς, ήτοι:, Κοζάνη, Έδεσσα και Φλώρινα.