Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, παρακολούθησε τις εργασίες της πρώτης ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΠΕ Καστοριάς σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς, με γενικό τίτλο «3 μέρες Ενημέρωσης για τη Λίμνη της Καστοριάς».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της ο καθηγητής Γενετικής του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Σκούρας Ζαχαρίας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας του Α.Π.Θ. κα Μουστάκα Μαρία, ο Αντιπρύτανης Α.Π.Θ. και καθηγητής Οικολογίας και Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων κ. Παντής Ιωάννης και ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας Ζώων με έμφαση στην Ιχθυολογία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λεονάρδος Ιωάννης ανέπτυξαν τις υπάρχουσες μελέτες – έρευνες για την κατάσταση της Λίμνης, ανέλυσαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Λίμνη και ο ευρύτερος υδροβιότοπος και πρότειναν τρόπους επίλυσης των.
Την συνεδρίαση προλόγισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους Πανεπιστημιακούς φορείς που αντιπροσωπεύουν, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία αυτών των ημερίδων και ότι πρέπει όλες αυτές οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στην επίλυση του προβλήματος.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ των παρευρισκομένων.



































