Ακόμα μια επιτυχία σημείωσε αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας Γ.Ε.Π.Θ. στο διασυλλογικό πρωτάθλημα που έγινε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα η Κοσμίδου Σταυρούλα στη Σφυροβολία με βολή στα 68.21μ. πήρε την πρώτη θέση, επίδοση που είναι πρώτη στην Ευρώπη και 2η στον κόσμο.
Για μια ακόμα φορά ο Αίολος αποδεικνύει ότι κάνει πολύ καλή δουλειά με τους αθλητές και τις αθλήτριές του να διακρίνονται όπου και αν αγωνίζονται. Οι επιτυχίες βέβαια μπορεί να έρχονται ΑΛΛΑ……..
Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά που κρύβεται πίσω από τις επιτυχίες του Αίολου Μακεδονίας Γ.Ε.Π.Θ.. Ένα αλλά που έχει να κάνει με τις συνθήκες προπόνησης που επικρατούν σε όλα τα γήπεδα που χρησιμοποιούν.
Σε μια συζήτηση που είχαμε με τους προπονητές και πάνω από όλα «ψυχές» του Αίολου Παύλο Σισμανίδη και Κώστα Κοροσίδη μας ανέφεραν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για ένα σύλλογο που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ πουθενά.
Μας μίλησαν για τραγικά λάθη που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Από πού να ξεκινήσει κανείς. Από τον εξοπλισμό των 200 χιλιάδων ευρώ που σαπίζει κάτω από την κερκίδα του γηπέδου στο ανοιχτό γήπεδο;;; Στρώματα, εξοπλισμός φώτο φίνις, εμπόδια, σφαίρες, δίσκοι, ακόντια παραμένουν σε αχρηστία από το 2004 και ο λόγος;;;;
Η ανυπαρξία φύλαξης στο γήπεδο κάτι που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα όλα αυτά τα χρόνια αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Πώς να βάλεις στο γήπεδο του στίβου εξοπλισμό 200 χιλιάδων ευρώ όταν δεν θα μπορεί να το προστατέψει κανείς;;;; Απλά δεν μπορείς.
Μας ανέφεραν τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε το 1993 όταν είχαν εξασφαλιστεί 5 εκατομμύρια δρχ. για τη δημιουργία κλειστής αίθουσας δίπλα ακριβώς από το κλειστό γυμναστήριο που θα είχε 2 διαδρόμους, σκάμμα του μήκους κ.λ.π. αλλά τελικά πήγαν για τη τοποθέτηση παρκέ και ξύλινης διακόσμησης στον εσωτερικό χώρο του κλειστού.
Αναρωτιούνται πως είναι δυνατό να δοθούν 1.400.000€ για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στο κλειστό και 300 χιλιάδες ευρώ για ηχομόνωση στο Κολυμβητήριο και δεν μπορούν να δοθούν 30 χιλιάδες για τη συντήρηση του ταρτάν και 15 χιλιάδες ευρώ για την αλλαγή των διχτυών στο γήπεδο ρίψεων. «Με 1 εκατομμύριο σχεδόν φτιάχνεις καινούριο κλειστό» μας ανάφεραν χαρακτηριστικά.
Επίσης μας επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις: Στο ανοιχτό γήπεδο στίβου το ταρτάν μπήκε το 2004 χρειάζεται συντήρηση που κοστίζει 30 χιλιάδες ευρώ αλλά ο Δήμος δεν κάνει απολύτως τίποτα. Επιπλέον δεν υπάρχει φύλαξη αλλά αταξία στη λειτουργία του, αφού όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει, ελλείψει φύλακα. Έτσι δεν μπορούν να γίνονται σωστές προπονήσεις. Επίσης πρέπει να τονιστεί πως ο πρώτος διάδρομος έχει κατασκευαστεί εξ΄ αρχής πάνω στη σχάρα για τα νερά (λόγω λάθους υπολογισμού) ενώ τα αποδυτήρια κάτω από τις κερκίδες είναι σε τραγική κατάσταση.
Στο γήπεδο ρίψεων τα δίχτυα στους κλωβούς είναι σάπια με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συγκρατήσουν τις σφύρες ή τους δίσκους και να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων. Πριν λίγες μέρες μάλιστα ένας δίσκος χτύπησε στο πόδι μια αθλήτρια.
Τα δίχτυα χρειάζονται αλλαγή. Τίθεται λοιπόν τεράστιο θέμα επικινδυνότητας αλλά και εδώ ο Δήμος «σφυρίζει» αδιάφορα.
Στο γήπεδο ρίψεων υπάρχει ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται για αποδυτήριο αγοριών-κοριτσιών αλλά και αποθήκη. Στόχος των ανθρώπων του ΑΙΟΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Ε.Π.Θ. είναι να μπουν άλλα 2 και να γίνει συντήρηση των κλωβών ρίψεων.
Το όνειρο για τη δημιουργία μιας Αίθουσας Δύναμης προς το παρόν μπαίνει σε 2η μοίρα.
Τέλος στο Αραπογλίδειο κλειστό προπονητήριο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η θέρμανση σε όλο το χώρο (τώρα υπάρχει μόνο στην αίθουσα για τα βάρη), η αντικατάσταση όλου του εξοπλισμού που έχει παλιώσει και φυσικά η ανακατασκευή των αποδυτηρίων, γεγονός που είναι σε θετική κατεύθυνση αφού προσωπικά ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση τους.
«Το μεγάλο μας όνειρο είναι να κάνουμε το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ» με πιο κατάλληλο χώρο αυτόν μπροστά από το διοικητήριο. Είναι ένα όνειρο ζωής και στη συνέχεια μπορούμε να αποσυρθούμε» συμπλήρωσε ο προπονητής του Αίολου Μακεδονίας Γ.Ε.Π.Θ. κ. Κοροσίδης Κωνσταντίνος.
Ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Ε.Π.Θ. αυτή τη στιγμή έχει 150 αθλητές στο αγωνιστικό τμήμα και συνολικά 270 μαζί με τις υποδομές ενώ απασχολεί 12 προπονητές.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ