Αρχική > Slider > Κ. Μητσοτάκης: «Θα δώσω μεγάλη μάχη στην Ευρώπη για να εξασφαλιστούν πόροι για τη μεταλιγνιτική περίοδο» (video)

Κ. Μητσοτάκης: «Θα δώσω μεγάλη μάχη στην Ευρώπη για να εξασφαλιστούν πόροι για τη μεταλιγνιτική περίοδο» (video)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στη Δυτική Μακεδονία και τη μεταλιγνιτική περίοδο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, μετά από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Ρούμπου (ΑΠΕ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σχετικά πως το ποιες μονάδες θα αποσυρθούν και πότε θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ενέργειας, σημειώνοντας επίσης ότι ο ίδιος θα δώσει μια «μεγάλη μάχη στην Ευρώπη» για να εξασφαλιστούν πόροι για τη μεταλιγνιτική περίοδο και τη δημιουργία σχετικού ταμείου. Τόνισε τη στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη για να στηριχθεί η περιοχή, αναφερόμενος επίσης στα πλεονεκτήματα της Δ,Μακεδονίας, που θα μπορούσε να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις ΑΠΕ και να γίνει νέο κέντρο μεταποίησης βιομηχανίας παραγωγής, υποστηρίζοντας παραγωγικές δραστηριότητες (φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της αυτοκινητοβιομηχανίας).
«Αν έχουμε τη δυνατότητα προσέλκυσης τέτοιων επενδύσεων, η Δυτική Μακεδονία θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα», κατέληξε.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team