Αρχική > Slider > 24 οχήματα δώρο στη Δυτική Μακεδονία από τον ΤΑΠ – Σε ποιους δήμους κατανέμονται

24 οχήματα δώρο στη Δυτική Μακεδονία από τον ΤΑΠ – Σε ποιους δήμους κατανέμονται

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Αυξάνουν και ανανεώνουν τον στόλο των αυτοκινήτων η Περιφέρεια και οι δήμοι της περιοχής, καθώς έρχονται 24 ολοκαίνουργια οχήματα, ως δώρο από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG). Αυτό είναι το μερίδιο που αντιστοιχεί στη Δυτική Μακεδονία, από τα συνολικά 92 οχήματα που δωρίζει ο ΤΑΠ, στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου.

Πρόκειται  για μία θεματική διαπεριφερειακή πρωτοβουλία, η οποία σχεδιάστηκε  σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, ως  μέρος του εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνολικού ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατανομή έγινε σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον υπουργό Ενέργειας και περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης και οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με κριτήριο τις ανάγκες των περιοχών.

Με κριτήριο τις ανάγκες έγινε η κατανομή σε ενδοπεριφερειακό επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας σαφώς υπόψη την διέλευση του αγωγού, δηλαδή από ποιους δήμους διέρχεται. Ειδικά για την  κατανομή των ασθενοφόρων αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Από τα 24 οχήματα που παίρνει η Δυτική Μακεδονία τα 5 είναι ασθενοφόρα, τα 4 εκχιονιστικά, 6 απορριμματοφόρα, 6 οχήματα δασικών υπηρεσιών και 2 σάρωθρα. Τα παραπάνω οχήματα κατανέμονται ως εξής: ασθενοφόρα: 3 στην Καστοριά, 1 στην Κοζάνη και 1 στη Φλώρινα. Εκχιονιστικά: 4 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δασικά οχήματα: 4 για τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Απορριμματοφόρα: 3 στον δήμο Εορδαίας, 2 στο δήμο Καστοριάς και 1 στον δήμο Αμυνταίου. Σάρωθρα: 1 στο δήμο Εορδαίας και 1 στο δήμο Καστοριάς.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας