Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > 1937: Εκδηλώσεις Μνήμης, στο ηρώο της Κοινότητας Περδίκα, την 17η Οκτωβρίου – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 16/10/2019

1937: Εκδηλώσεις Μνήμης, στο ηρώο της Κοινότητας Περδίκα, την 17η Οκτωβρίου – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 16/10/2019

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ναλμπάν-κιοϊ (Περδίκκας) , πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές- απελευθερωτές της περιοχής μας και όχι μόνο, το 1912..

Από το πρωί της 17ηςΟκτωβρίου η καμπάνα του χωριού ανήγγειλε την χαρμόσυνη 25η επέτειο της απελευθέρωσης και οι κάτοικοι του χωριού και της γύρο περιοχής, κατέκλισαν τον Ιερό Ναό, Ανάληψης του Σωτήρος, για την Πανηγυρική Δοξολογία της μεγάλης μέρας για το Έθνος μας.

Μετά τη δοξολογία, κλήρος, πολιτικές, στρατιωτικές αρχές και λαός κατευθύνθηκαν στην Βορειοανατολική έξοδο του χωριού, όπου το μνημείο του χωριού, που, οι κάτοικοι της Κοινότητας, με τη βοήθεια και κατοίκων της περιοχής μας, ανήγειραν, όπου και τελεστικέ, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικών αγωνιστών-Ελευθερωτών της Μακεδονίας μας και κατατέθηκαν στεφάνια από τις αρχές.

Στην πλατεία του χωριού, πραγματοποιήθηκε παρέλαση των μαθητών του σχολείου.

Η Εθνική αυτή μυσταγωγία ολοκληρώθηκε με τη δεξίωση του κοινού και των επισήμων που παρέθεσε η Κοινότητα Ναλμπάν-κιοϊ, δια του Προέδρου της, Παναγιωτίδη Ηλία..

Σημειώνουμε, πως, τους παλιούς πολεμιστές της Εορδαίας εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι, ο Πρόεδρός τους, Βαβούρας Θεόδωρος.

Μας προβλημάτισε η ημερομηνία 17 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι, την 14η Οκτωβρίου γιόρταζε ο Περδίκκας και την 15η η Πτολεμαϊδα, κάτι που μας προβλημάτιζε αντίστροφα, όμως μας επιβεβαίωσαν το γεγονός της 17ης για την αναφερόμενη ημερομηνία.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Απόφοιτοι, Επαγγελματικού Λυκείου-τμήμα υπαλλήλων Γραφείου- σχολικού έτους 1982-1983- Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 16/06/2021

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Όπως είναι γνωστό, φόλες και φίλοι, με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα μας καλύψαμε το σύνολο των απόφοιτων του ...