σχο
Ο Δήμος Αμυνταίου, στο πλαίσιο της μέριμνας για την οδική ασφάλεια και την προστασία των μαθητών, πραγματοποίησε με επιτυχία την υλοποίηση της δράσης “Safe Roads Project”, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία HELLAS DIRECT και την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας MAGIC BUS.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της HELLAS DIRECT, υλοποιείται για 3η συνεχή χρονιά σε Δήμους ανά την Ελλάδα και αφορά στην αναβάθμιση σχολικών διαβάσεων με χρωματικές παρεμβάσεις υψηλής ορατότητας (“μολυβάκια”) και σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.
Στο Δήμο Αμυνταίου, ολοκληρώθηκαν 18 νέες διαβάσεις μαθητών και πεζών στα εξής δημοτικά διαμερίσματα:
Αμύνταιο: 1ο Δημοτικό: 2 / 2ο Δημοτικό: 2 / ΓΕΛ: 3 / Γυμνάσιο: 1
Αετός: 4 διαβάσεις
Λέχοβο: 2 διαβάσεις
Φιλώτας: 4 διαβάσεις
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο ή τους δημότες. Τον συντονισμό και την υποστήριξη των εργασιών ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τοπικούς φορείς.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά και τις οικογένειες, ενισχύοντας την ορατότητα και τη λειτουργικότητα των διαβάσεων, κυρίως γύρω από σχολικές μονάδες.
Ο Δήμος Αμυνταίου συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και τη συνεργασία με υπεύθυνους ιδιωτικούς φορείς που συμβάλλουν στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.