Υλικά-4 ψωμάκια για χοτ ντογκ
-4 λουκάνικα κοτόπουλου Για τη σάλτσα -1 πιπεριά κόκκινη -1 πιπεριά πράσινη -2 κολοκύθια -1 ντομάτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -5 φύλλα βασιλικού -αλάτι, πιπέρι |
Eκτέλεση
Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στη
συνέχεια, βάζουμε τα λαχανικά στον πολτοποιητή μαζί με τον βασιλικό μέχρι να επιτύχουμε μια σάλτσα λεία. Βράζουμε τα λουκάνικα για 5 λεπτά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε 1
λουκάνικο και λίγη σάλτσα και σερβίρουμε.
Tip: Πριν βράσουμε τα λουκάνικα, τα τρυπάμε με πιρούνι για να μην σκάσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα τυριού στα ψωμάκια, που έχουμε πρώτα ζεστάνει στον φούρνο για 2-3 λεπτά.