Ουσιαστικό ρόλο στα μουσικά πράγματα της Εορδαίας φιλοδοξεί να διαδραματίσει ο Σύλλογος Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν 10 μήνες και εγκαινίασε στις 10 Οκτωβρίου με αγιασμό την έναρξη των συναντήσεων των μελών του για τη νέα περίοδο.
Στην πρόθεση των Τροβαδούρων να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη διάσωση και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Δεληκώστας και παρουσίασε τα μέλη της διοίκησης και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο των Τροβαδούρων Κων/νο Καλογήρου, καθώς και τον συνεργάτη του Σίμο Παπαδόπουλο. Ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση στέγης στο δημαρχείο και τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας για τη βοήθειά του και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος μέλους του συλλόγου Αλικιβιάδη Κουδούνα.
Τα συγχαρητήριά του για την πρωτοβουλία τους εξέφρασε προς τους Τροβαδούρους ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, επισημαίνοντας ότι μέλη του πλαισιώνουν τις χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και τη χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών. Χαρακτήρισε τη δημιουργία του συλλόγου μια ευχάριστη νότα στην τοπική ζωή, σημειώνοντας ότι η παρουσία θα ομορφύνει τη ζωή μας και θα συμβάλλει στη διάδοση της παράδοσης και το ανέβασμα της μουσικής παιδείας στον τόπο μας.
Τη δημιουργία του νέου συλλόγου χαιρέτισε και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς, λέγοντας ότι έρχεται να συμπληρώσει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης και ευχήθηκε καλή δύναμη στα μέλη του, ώστε μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης να δώσει πραγματική ώθηση στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.
Οι Τροβαδούροι γοήτευσαν τους παριστάμενους κλείνοντας την εκδήλωση με την παρουσίαση ενός μικρού δείγματος της δουλειάς τους.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ