Εκκαθάριση του αρχείου των Δ.Ο.Υ. από τα 400.000 «νεκρά» ΑΦΜ για να μην αποστέλλονται σημειώματα και ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες ζητούν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την ερώτηση υπογράφει και η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου.
«Το ΥΠΟΙΚ τη περίοδο αυτή έχει εξαπολύσει φοροκαταιγίδα κατά των πάντων ακόμη και νεκρών.
Προφανώς το ΥΠΟΙΚ για να επιτύχει το περιβόητο «success story» του κ. Σαμαρά δεν διστάζει να χρεώνει επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και 30 χρόνια και να ζητούν, από ανθρώπους που έχουν αποβιώσει, τέλος επιτηδεύματος για το έτος 2012 και 2013! Προσδοκούν ανάσταση νεκρών για να έχουν φορολογικά έσοδα!
Σήμερα το ΥΠΟΙΚ στέλνει «ραβασάκια» ύψους 400 ευρώ για τη χρήση του 2012 και θα ακολουθήσει δεύτερο για το 2013 ύψους 650 ευρώ ως τέλος επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις οι οποίες είχαν κλείσει ακόμη και πριν από 20, 30, και 40 χρόνια! Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποβιώσει πριν από 30 χρόνια και η εφορία τους στέλνει «ραβασάκια».
Το πρόβλημα στην Καλαμάτα είναι ιδιαίτερα σοβαρό διότι λόγω του μεγάλου σεισμού το 1986 καταστράφηκε και το Πρωτοδικείο της πόλης. Στο Πρωτοδικείο διατηρούνταν έγγραφα μεταξύ των οποίων και πολλά διαλυτήρια εταιρειών που είχαν κλείσει. Επίσης πολλά διαλυτήρια έχουν χαθεί και στις Δ.Ο.Υ. κατά την μεταφορά αυτών από ένα κτίριο σε άλλο, λόγω μη σωστής καταγραφής κ.α.
Πριν το 1988 δεν υπήρχε ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων και οι Δ.Ο.Υ. δεν έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το πρακτικό διάλυσης των εταιρειών και ζητούν τα διαλυτήρια των εταιρειών αυτών από τα Πρωτοδικεία που όμως ούτε εκεί υπάρχουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει γίνει αίτηση διακοπής εργασιών, έχουν ακυρωθεί τα βιβλία εσόδων-εξόδων των εταιρειών και η Εφορία ζητάει σήμερα για να ακυρώσει το τέλος επιτηδεύματος ξανά διαλυτήριο της εταιρείας!
Επειδή η φορολογική μανία που έχει καταλάβει την κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να ζητάει το ΥΠΟΙΚ να καταβληθεί τέλος επιτηδεύματος από εταιρείες που δεν έχουν δραστηριότητα.
Επειδή και οι Δ.Ο.Υ., οι οποίες επιφορτίζονται καθημερινά με τεράστιο όγκο εργασιών, δεν γνωρίζουν τι να πράξουν και αναμένουν οδηγίες.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.Θα προχωρήσει σε αποστολή οδηγιών προς τις Δ.Ο.Υ. ώστε να γνωρίζουν αυτές πως θα αντιμετωπίζουν τις εν λόγω περιπτώσεις;
2.Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο ώστε να σταματήσουν οι παράλογες απαιτήσεις από «νεκρές» εταιρείες;
3.Πότε θα εκκαθαριστεί το αρχείο των Δ.Ο.Υ. από τα 400.000 «νεκρά» ΑΦΜ για να μην αποστέλλονται σημειώματα και ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες;»