Σφραγίζει οριστικά λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου το δημοτικό σχολείο Μαυροπηγής, οι μαθητές του οποίου θα πάνε στο δημοτικό σχολείο Προαστείου.
Η απόφαση πάρθηκε χτες σε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών και των γονέων των μαθητών, που πραγματοποιήθηκε στη Μαυροπηγή. Στη σύσκεψη παρέστησαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Εορδαίας, οι εκπρόσωποι των οποίων «γεφύρωσαν» τις διαφορές που είχαν αρχικά ως προς την καταλληλότητα ή όχι του σχολείου Μαυροπηγής. Υπενθυμίζεται ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου Εορδαίας, στις εκθέσεις που έκανε ήταν κατηγορηματική, επισημαίνοντας ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας του κτιρίου, το οποίο το κτίριο είναι ακατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών. Από την πλευρά της η διεύθυνση τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διαπίστωσε ότι υπάρχουν φθορές και ρωγμές στο κτίριο, ωστόσο δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.
Χτες οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι από μόνες τους οι ζημιές στο κτίριο δεν συνιστούν ακαταλληλότητα, όμως σε συνδυασμό με την κατάσταση του εδάφους και με τα ρήγματα που υπάρχουν, καθιστούν το δημοτικό σχολείο Μαυροπηγής ακατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, γνωστοποίησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να κλείσει το σχολείο της Μαυροπηγής και τη μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο. Ο παριστάμενος διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Γκαμπούρας, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε όπια απόφαση πάρουν οι τεχνικές υπηρεσίες και οι γονείς των μαθητών. Ακολούθησε συνέλευση των γονέων, η οποία αποφάσισε κατά πλειοψηφία οι μαθητές της Μαυροπηγής να πάνε στο δημοτικό σχολείο Προαστείου.
Ειδικότερα, στο δημοτικό σχολείο Προαστείου θα πάνε 20 μαθητές και στο νηπιαγωγείο Προαστείου που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, θα πάνε 11 νήπια από τη Μαυροπηγή. Να σημειωθεί ότι μερικοί γονείς επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία της Πτολεμαΐδας, οπότε θα ζητήσουν μετεγγραφή.
Τέλος, να σημειωθεί ότι προχτές τελέστηκε η τελευταία λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Μαυροπηγή, το οποίο στη συνέχεια σφραγίστηκε, λόγω ακαταλληλότητας. Το ιστορικό εξωκκλήσι δεν θα ξαναλειτουργήσει, καθώς το ρήγμα που δημιουργήθηκε εδώ και καιρό στο προαύλιο, διευρύνεται συνεχώς. Οι αρμόδιοι τοποθέτησαν κορδέλα στο εκκλησάκι, απαγορεύοντας την είσοδο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ































