Στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 21 και 22 Μαρτίου, το Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ).
Στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ-ΔΕΗ θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσης της ένωσης των τεχνικών καθώς και ο απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης της, ενώ στο επίκεντρο του συμβουλίου θα βρεθούν εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, οι προοπτικές της επιχείρησης αλλά και γενικότερα ενεργειακά θέματα, όπως επίσης και το ζήτημα της πορείας κατασκευής των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή, σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π» ο Οργανωτικός γραμματέας της ΕΤΕ Κώστας Μασούρας, στο Γενικό Συμβούλιο που διοργανώνεται στην Πτολεμαΐδα θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των Τοπικών Παραρτημάτων της ΕΤΕ από όλη την Ελλάδα, των 90 δηλαδή ΤΔΕ (Τοπικών Διοικουσών Επιτροπών) της ΕΤΕ που δρουν ανά την Ελλάδα.
Εν όψει του Γενικού Συμβουλίου της ΕΤΕ η διοίκησή της ξεκινά από τις 3 Μαρτίου περιοδεία σε όλη της χώρα προκειμένου να έχει συσκέψεις και συνεδριάσεις με όλες τις ΤΔΕ, ενώ η διοίκηση της ΕΤΕ θα βρίσκεται στην περιοχή μας την τελευταία εβδομάδα πριν το συμβούλιο για να έχει συναντήσεις με εργαζόμενους της περιοχής και να επιβλέψει τις τελευταίες λεπτομέρειες τη διοργάνωσης του συμβουλίου.
Ρ.Β.