Ο Αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης Παύλος Τσότσος παραβρέθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου σε εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, που διοργάνωσε το Μουσείο του Εργαστηρίου – Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα «Μάρμαρο και Χρώμα».
Το Εργαστήριο – Συμπόσιο Γλυπτικής το οποίο θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2009, καθώς και ο 8ος δρόμος Απολλοδώρου, ένας αγώνας δρόμου 10χλμ. επί ανώμαλο έδαφος στην περιοχή της Αιανής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου, διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν το χρώμα και το μάρμαρο στη αρχαία και σύγχρονη τέχνη. Η παρουσία του Αντινομάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης υποδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην προβολή θεμάτων σχετικά με την τέχνη, τα γράμματα και τον πολιτισμό εν γένει στο Νομό μας.
Το Εργαστήριο – Συμπόσιο Γλυπτικής θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.