«Αν ψηφίσουμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ξεφεύγουμε απ΄ το τεχνητό δίπολο, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, και πηγαίνουμε σ΄ ένα υπαρκτό δίπολο, Δημοκρατία ή φασισμός. Έτσι θα δώσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρότατο μήνυμα. Το μήνυμα πως δεν ανέχεται κανένας μας ό,τι υπονομεύει τη Δημοκρατία. Και η βία την υπονομεύει τα μέγιστα».
Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ της τηλεόρασης του MEGA (3/6/2013).
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ακόμα ότι: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη και αφέλεια απ΄ το να συνδέουμε τα ζητήματα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του νεοναζισμού στην Ελλάδα ευθέως με την οικονομική κρίση. Ότι επηρεάζονται τα μέγιστα απ΄ την κρίση είναι αλήθεια, αλλά δεν γεννήθηκαν εξ αιτίας της. Αυτό αποδεικνύει η ύπαρξη ανάλογων φαινομένων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένες εκ των οποίων δεν αντιμετωπίζουν καν οικονομική κρίση, όπως είναι για παράδειγμα η Ολλανδία όπου το ακροδεξιό κόμμα εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Γι΄ αυτό πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε το φασισμό που, δυστυχώς, αποτελεί πλέον έναν υπαρκτό αλλά και τεράστιο κίνδυνο. Και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε τώρα και όχι να περιμένουμε να το κάνουμε μετά το μνημόνιο».
Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού υπογράμμισε πως παρά τις όποιες διαφωνίες σημειώθηκαν εντός της κυβέρνησης, αυτή «πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το 2016» και ότι «κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως πρόκειται για τρικομματική Κυβέρνηση και ειδικά η Νέα Δημοκρατία», αναφέρθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας τα εξής:
«Για μας, αλλά και για τη ΔΗΜ.ΑΡ., το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκτός από διεθνής υποχρέωση της χώρας είναι και αξιακό ζήτημα. Κυρίως όμως έχει σχέση μ΄ ένα υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα.
Η Ν.Δ. προσχώρησε ατάκτως τελευταία στη λογική να κάνουμε Νόμο ενώ το αρνιόταν επίμονα επί δύο μήνες και κατέθεσε ένα Νόμο που έχει τρία προβλήματα.
Προστατεύει τους κρατικούς λειτουργούς, δεν προστατεύει τα θύματα και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι η γενοκτονία, ποινικοποιεί ακόμα και την έκφραση γνώμης.
Αυτά τα προβλήματα τα λύνει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν ποινικοποιεί τη διαφορετική γνώμη, ακόμα και σε θέματα όπως είναι αυτό της γενοκτονίας, αλλά την προτροπή σε βία από άτομα και ομάδες».