Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή, άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου κατά 19 ατόμων για τη μη υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001 που αφορούσε την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης. Η ζημιά του δημοσίου ξεπερνά τα 40 εκ. ευρώ.
Για το θέμα που είχε αποκαλύψει η Realnews, ασκήθηκε δίωξη κατά δύο γενικών γραμματέων της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, του προέδρου και του Δ.Σ της εταιρίας με την οποία υπεγράφη η σύμβαση, ενός αρχηγού ΓΕΣ και κατά 14 αξιωματικών του στρατού που μετείχαν στις επιτροπές οι οποίες εισηγήθηκαν την προμήθεια.
Το πρόγραμμα, γνωστό και ως “ηλεκτρονικός πόλεμος” αξίας 72 εκ. ευρώ είχε τη δυνατότητα να υποκλέπτει επικοινωνίες του εχθρού και να δημιουργεί παράσιτα. Η σύμβαση υπεγράφη το 2001 επί υπουργείας στο ΥΠΕΘΑ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Με την υπογραφή δόθηκε το 50% της σύμβασης, 35 εκ. ευρώ, ποσό αρκετά παραπάνω από το 40% που προβλέπεται βάσει προεδρικού διατάγματος, κάτι που ελέγχεται ποινικά.
Το πρόγραμμα αυτό ουδέποτε υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Παράλληλα η εταιρία προσέφυγε στη διαιτησία το 2007 όπου και δικαιώθηκε. Η απόφαση αποδίδει αποκλειστική υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου και υποχρέωσε το Δημόσιο να πληρώσει αποζημίωση στην εταιρία 3 εκ. ευρώ, να επιστρέψει εγγυητικές επιστολές που είχαν κατατεθεί υπέρ του και να κρατήσει η εταιρία την προκαταβολή.
Οι όποιες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων απο το 2001 που υπεγράφη η σύμβαση μέχρι το 2009 που τελεσιδίκησε στο διαιτητικό δικαστήριο έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.