Το βιβλίο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου «Τα βήματα του Έστερναχ – Η Ελλάδα μετά το 2010» παρουσιάζεται στην Κοζάνη την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και ώρα 8μ.μ. στην Αίθουσα «Φίλιππος», με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, του Δήμου Κοζάνης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, των Εκδόσεων της ΕΣΤΙΑΣ και του Συνεταιριστικού Βιβλιοπωλείου Κοζάνης.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Πάρις Κουκουλόπουλος δήμαρχος Κοζάνης, ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης και ο Δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην νομάρχης Πασχάλης Μητλιάγκας, ενώ
χαιρετισμό θα απευθύνει ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής.
Σύντομο βιογραφικό
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1949 στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας. Είναι δικηγόρος. Από το 1989 ως σήμερα εκλέγεται συνεχώς βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αρχικά στο νομό Θεσπρωτίας και από το 2004 στη Β΄ Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 1993 ως τον Φεβρουάριο του 1999 διετέλεσε διαδοχικά υφυπουργός Οικονομικών, υπουργός Οικονομικών, υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, καθώς και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Ιούνιο του 2002. είναι συγγραφέας του βιβλίου Ο Αλβανικός Εθνικισμός και Οικουμενικός Ελληνισμός. «Άπειρος» χώρα, (Νέα Σύνορα – Λιβάνης 1992). Είναι παντρεμένος με την Λίλιαν Χατζοπούλου και έχουν ένα γιο και μια κόρη.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα καίριο ερώτημα το οποίο θέτουν σήμερα οι πολίτες είναι αν υπάρχουν οι κατάλληλες μήτρες υποδοχής όλων των νέων ρευμάτων, κινήσεων, αντιλήψεων, εξελίξεων, προσκλήσεων, αλλαγών, σκέψεων και ιδεών που ορίζουν τη νέα εποχή και τις νέες πραγματικότητες. Φοβάμαι ότι με εξαίρεση την κατανόηση της ανάγκης για μια ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, που κυριάρχησε τη δεκαετία του 1990, οι πολιτικές δυνάμεις εξακολουθούν και σήμερα να αδυνατούν να προσδιορίσουν-και ως εκ τούτου να συμφωνήσουν-για το περιεχόμενο τουλάχιστον του αντικειμενικού συμφέροντος της χώρας.
Το νέο ήθος της χώρας, η επανάκαμψη του πνεύματος του εκσυγχρονισμού, η αναθεσμοποίηση, η ελληνική ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία του μέλλοντος, οι νέες δομές του πολιτιστικού, πολιτικού, διοικητικού, οικονομικού και κοινωνικού μηχανισμού, αποτελούν τα θεμελιακά ζητούμενα της επόμενης δεκαετίας, έτσι ώστε η Ελλάδα να κυριαρχήσει ξανά πάνω στο μέλλον της.