Σε καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της κατασκευής του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα Γρεβενών», εμπνευστής του οποίου είναι ο καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συνεργάτης της ΝΑΣΑ με καταγωγή από τον Ζιάκα Γρεβενών, Αθανάσιο Οικονόμου, του οποίου το τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο αναγνωρίσθηκε διεθνώς.
Το πάρκο αποτελεί μία καινοτόμο ιδέα του κ. Οικονόμου, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από κοινού με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και υιοθετήθηκε από ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Τον διακεκριμένο Γρεβενιώτη Επιστήμονα συνάντησε ο «Π» στην Πτολεμαϊδα, όπου βρέθηκε πρόσφατα καταγράφοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις του για την πορεία του έργου.
Στο πάρκο θα φιλοξενηθεί ένα μοντέρνο αστεροσκοπείο, που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των μαθητών, στην επιστημονική έρευνα και στην ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη την Περιφέρεια, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
































