Υλικά
- 1 παξιμάδι κριθαρένιο στρογγυλό
- 1 ντομάτα μέτρια και ώριμη
- ελαιόλαδο
- χωριάτικο ξίδι
- λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- ξυνομυζήθρα
- λίγο κρίταμο
- λίγη κάπαρη και καπαρόφυλλα
- αλατσοελιές
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη, την αλατίζετε, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, ελάχιστο ξίδι κι ανακατεύετε.
Βήμα 2
Βάζετε το παξιμάδι σε ένα πιάτο και προσθέτετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Βήμα 3
Πάνω από την ντομάτα τοποθετείτε την ξυνομυζήθρα και τελειώνετε με το κρίταμο.
Βήμα 4
Τελειώνετε διακοσμώντας το πιάτο με κάπαρη, καπαρόφυλλα και αλατσοελιές, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: olivemagazine.gr