Πιστοί στο ετήσιο «ραντεβού» τους στο παραδοσιακό καζάνι- αποστακτήριο του Δημήτρη Καζαντζίδη, οι Πτολεμαϊδιώτες λάτρεις της παράδοσης πραγματοποίησαν τη δική τους ξεχωριστή γιορτή για τους «φίλους» του ελληνικού ποτού, του φρεσκοβρασμένου τσίπουρου.
Η διαδρομή της απόλαυσης του τρόπου παραγωγής του τσίπουρου περιελάμβανε και γαστρονομική ευχαρίστηση με τα διάφορα κοψίδια στα κάρβουνα καθώς και χορό και τραγούδι.
Η παραγωγή του τσίπουρου, με τον παραδοσιακό τρόπο σίγουρα αποτελεί μια ιεροτελεστία και μία ευχάριστη διαδικασία, που μας μεταφέρει σε παλαιότερες εποχές, τότε που το μεράκι και η ευχαρίστηση της ψυχής περίσσευαν και αυτές οι συγκεντρώσεις ήταν μοναδικό τρόπος διασκέδασης και επαφής των ανθρώπων, ενώ το παραγόμενο προϊόν συνόδευε τις χαρές και τις όμορφες στιγμές της καλής παρέας όλο το χρόνο έως ότου βγει η νέα σοδειά…
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ