Για άλλη μία χρονιά οι κάτοικοι του Μοσχοχωρίου Πλατανορεύματος, τήρησαν το έθιμο κατά την γιορτή της Αγίας Παρασκευής, θυσιάζοντας μία αγελάδα, το κρέας της οποίας γεύτηκαν στη συνέχεια όλοι οι επισκέπτες του πανηγυριού.
Κρατώντας την παράδοση πολλών ετών, το απόγευμα της παραμονής της Αγίας Παρασκευής, οι διοργανωτές του πανηγυριού στο Μοσχοχώρι ή Ματσκοχώρι οδήγησαν την αγελάδα στο πρόχειρο σφαγείο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, αμέσως μετά τον εσπερινό που προηγήθηκε. Οι κτηνοτρόφοι εκδοροσφαγείς έσφαξαν το μεγάλο ζώο, ενώ στη συνέχεια οι γυναίκες έβαλαν το κρέας σε επτά μεγάλα καζάνια, όπου έβραζε όλη τη νύχτα. Το πρωί έβρασαν και το ρύζι και ετοίμασαν εκατοντάδες μερίδες, που προσέφεραν σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αμέσως μετά τη λειτουργία που τελέστηκε ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής.
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο την ίδια μέρα σφάζεται μία αγελάδα, ενώ σύμφωνα με την παράδοση παλιότερα σφάζονταν ένα ελάφι, που ερχόταν την ίδια μέρα μπροστά στην εκκλησία και …προσκυνούσε την εικόνα της Αγίας Παρασκευής.
Στη φετινή γιορτή της Αγίας Παρασκευής στο Μοσχοχώρι, παραβρέθηκε πλήθους κόσμου.
Επίσης χτες πανηγύριζε η τοπική κοινότητα Αγίας Παρασκευής του δήμου Κοζάνης, όπου παρέστη ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία. Ακόμη πανηγύριζε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κοζάνη.
Χ.Β.