Με την απόφαση υπ’ αριθ. 9280/196/1-4-2013 του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και λόγου του γεγονότος ότι συμπίπτει με την Μ. Τετάρτη, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την τρίτη μέρα του ΠΑΣΧΑ, 7 Μαΐου.
Ως εκ τούτου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, εκτός των επιχειρήσεων, που νόμιμα λειτουργούν κατά τις αργίες και τις Κυριακές.
Προσαρμόζοντας λοιπόν, την υπουργική απόφαση για υποχρεωτική αργία της τρίτης του ΠΑΣΧΑ, με το εορταστικό του ωράριο για την λειτουργία των καταστημάτων και ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας, ενημερώνει τους πολίτες της Εορδαίας ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την 1η Μαΐου.
«Η υπουργική απόφαση είναι σε θετική κατεύθυνση» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, καθώς η Μ. Τετάρτη είναι μία μέρα που υπάρχει αυξημένη αγοραστική κίνηση, η οποία θα δώσει μία οικονομική «ανάσα» στην αγορά, παράλληλα οι έμποροι θα έχουν μία ευκαιρία για τριήμερες διακοπές, κάτι που έχει πολλά χρόνια να συμβεί.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ



























