Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η δικαστική διαδικασία της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε το σωματείο «Ένωση» κατά παντός υπευθύνου του Ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ, για τη διακοπή των ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών.
Χτες, κλήθηκαν οι μηνυτές και οι προτεινόμενοι μάρτυρες και κατέθεσαν ενώπιον του ανακριτή. Ειδικότερα, κατέθεσαν οι προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη Κώστας Θεοχάρης και Γιάννης Μιχαηλίδης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του σωματείου αντίστοιχα, καθώς και οι προτεινόμενοι μάρτυρες, Κυριάκος Μιχαηλίδης (περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Ένωσης) και Γιάννης Μανές, αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη, με καταθέσεις των μαρτύρων – μελών του σωματείου Γιάννη Γαλανού και Άρη Κουρκούτα.
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και Ασθένειας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΕΑΤΑΠ –ΔΕΗ) του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ)» και προσωπικά κατά του προέδρου του δ.σ. Χρήστου Μπουρσανίδη.
Ως νόμιμοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των μελών τους και ασφαλισμένων στο ταμείο, οι μηνυτές υπογραμμίζουν ότι παρά το γεγονός ότι γίνονται αυτόματα οι κρατήσεις των ασφαλιστικών εισφορών από τον μηνιαίο μισθό, εν τούτος οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν τοις μετρητοίς ολόκληρη την αξία λιανικής των φαρμάκων. Αυτό γίνεται, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης αποφάσισε την αναστολή χορήγησης φαρμάκων από 1 Αυγούστου 2011 στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους της ΔΕΗ, επειδή το ΤΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ δεν καταβάλει τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ταμείο της ΔΕΗ οφείλει περί τα 4 εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς της περιοχής. Επίσης, υπολογίζεται ότι μηνιαίως οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ στην περιοχή της Κοζάνης με 320.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ αρκετά μεγαλύτερο είναι το ποσό για τους ασφαλισμένους της περιοχής Εορδαίας.
Με τη μηνυτήρια αναφορά οι εκπρόσωποι της «Ένωσης» ζητούν «την άσκηση της νόμιμης ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων». Δηλώνουν επίσης ότι «το σωματείο θα παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην ποινική δίκη», εξ’ αιτίας «της περιουσιακής ζημίας που υπέστησαν» οι ίδιοι και τα μέλη του σωματείου. Συγχρόνως επιφυλάσσονται μετά την ποινική δίκη και αναλόγως με την έκβαση, να ασκήσουν αγωγή για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για λογαριασμό των ασφαλισμένων της ΔΕΗ, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν των βασικών υπηρεσιών ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, αν και καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες εισφορές.
Ο δικηγόρος του σωματείου «Ένωση» Κώστας Μανεδάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ταχύτατη προώθηση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης», ευελπιστώντας συγχρόνως ότι «σύντομα η σημαντική υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ





















![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)



![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




