Την 99η επέτειο της απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζει η πόλη της Κοζάνης την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν με γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής και Παιάνιση εωθινού από τη Στρατιωτική Μουσική και την ΠΑΝΔΩΡΑ από τις 7:30π.μ. έως 8:25μ.μ..
Στις 8:30 το πρωί θα γίνει η Επίσημη έπαρση της σημαίας και στις 10:30π.μ. η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Στις 11:15π.μ. θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη Δέηση στην κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ευθυμία Γαβριηλίδου, φιλόλογο στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γ. Λασσάνη.
Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός ΄Υμνος. Πέρας τελετής. Αποχώρηση επισήμων.
Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Δήμαρχος Κοζάνης θα παραθέσει δεξίωση στους επισήμους και τους δημότες στο Δημοτικό Κατάστημα.
Στις 12μ.μ. θα γίνει η Παρέλαση προ των επισήμων των Αναπήρων πολέμου,
Τραυματιών Πολέμου και Εφέδρων Πολεμιστών, των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, των Μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Σπουδαστριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και των Προσκόπων και Οδηγών
Με το πέρας της παρέλασης, στη 1μ.μ. θα χορέψουν χορευτικές ομάδες του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών στην κεντρική πλατεία της πόλης.
































