«Με έγγραφο στο Δήμο και σ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (και όχι στα ΜΜΕ όπως ο κ. Λαζαριώτης για λόγους εντυπώσεων), εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη χλωρίωση του νερού. Δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει ο Δήμος παρά να μας κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Εξ’ άλλου η προσθήκη χλωρίου λειτουργεί προληπτικά και σε κάθε περίπτωση νερό χωρίς χλώριο δε σημαίνει οπωσδήποτε και νερό ακατάλληλο. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι η ποσότητα χλωρίου που άφησε ο Δήμος Βελβεντού επαρκούσε μέχρι το Μάιο περίπου. Έχουμε ήδη Αύγουστο και καινούργια προμήθεια δεν έγινε».
Τα παραπάνω αναφέρει ο πρώην αντιδήμαρχος Βελβεντού Κώστας Κουρτέλης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Σερβίων- Βελβεντού αναφορικά με την ποιότητα του νερού του Βελβεντού, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η γνωστή ρήση, «δεν ήξερες, δε ρώταγες;» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του κ. Λαζαριώτη, που του αρέσει φαίνεται να εκτίθεται δημόσια.
Πληροφορώ τον κ. Λαζαριώτη ότι η χλωρίωση του πόσιμου νερού γίνεται αυτόματα στο Βελβεντό εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Μάλιστα στην παλιά δεξαμενή είχαμε εγκαταστήσει υπεραυτόματο σύστημα χλωρίωσης που αυξομείωνε το χλώριο ανάλογα με την παρεχόμενη ποσότητα νερού στα δίκτυα ύδρευσης. Η ηλεκτρική αντλία που προμηθεύτηκε ο Δήμος στην αρχή του χρόνου δεν είναι χλωριωτής. Όλοι ξέρουν τί κάνει μια αντλία. Στην περίπτωσή μας απλώς μεταφέρει το χλώριο από τον αποθηκευτικό χώρο στην δεξαμενή όπου βρίσκεται ο χλωριωτής, όταν αυτή αδειάσει. Ό,τι γινότανε πάντα δηλαδή. Απλώς είχε χαλάσει η προηγούμενη.
Στην «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» ποτέ δεν είπε κανείς ότι το νερό είναι ακατάλληλο. Αντίθετα σε πάρα πολλά τηλεφωνήματα και ερωτήματα του κόσμου διαβεβαιώναμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Με ένα έγγραφο στο Δήμο και σ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (και όχι στα ΜΜΕ όπως ο κ. Λαζαριώτης για λόγους εντυπώσεων), εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη χλωρίωση του νερού. Δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει ο Δήμος παρά να μας κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Εξ’ άλλου η προσθήκη χλωρίου λειτουργεί προληπτικά και σε κάθε περίπτωση νερό χωρίς χλώριο δε σημαίνει οπωσδήποτε και νερό ακατάλληλο. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι η ποσότητα χλωρίου που άφησε ο Δήμος Βελβεντού επαρκούσε μέχρι το Μάιο περίπου. Έχουμε ήδη Αύγουστο και καινούργια προμήθεια δεν έγινε. Λέει κάτι αυτό κ. Λαζαριώτη;
Όσο για τις αρκούδες, τα αμφίβια και τα άλλα άγρια ζώα, να ψάξετε μακριά από την «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» την πατρότητα αυτών των φημών και να αφήσετε κατά μέρος τις έμμεσες απειλές για προσφυγές που θα κάνετε στα θεσμικά όργανα για αναζήτηση υπευθύνων.
Αυτό που σας εκθέτει περισσότερο όμως κ. Λαζαριώτη είναι το πρόβλημα των διακοπών σε τμήματα της Α’ και Γ’ Ζώνης που παρουσιάστηκε τις μέρες των υψηλών θερμοκρασιών. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι οι…υδραυλικοί μηχανικοί στους οποίους απευθυνθήκατε το πτυχίο τους το πήραν μάλλον νύχτα! Σας γνωρίζω λοιπόν, αφού έτσι το θέλετε, πώς λειτουργεί το σύστημα υδροδότησης του Βελβεντού.
Η υποδοχή του νερού γίνεται στις εγκαταστάσεις των καινούργιων δεξαμενών, στη συνέχεια τροφοδοτείται η παλιά -που είναι κι εκείνη σε χρήση- και από κει στο δίκτυο ύδρευσης. Τις ημέρες του προβλήματος είχαμε το εξής απίθανο φαινόμενο. Η καινούργια δεξαμενή υπερχείλιζε, στέλνοντας το επιπλέον νερό στην αποχέτευση και η παλιά ήταν άδεια και βέβαια πολλά σπίτια χωρίς νερό. Και αυτό γιατί κανείς υπεύθυνος δεν πήγε να κάνει μια απλή κίνηση: Να ανοίξει λίγο ( μισή στροφή ) μια βάνα, αυξάνοντας την παροχή προς την παλιά δεξαμενή, ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια νερού σε όλα τα δίκτυα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Οι παροχές των πηγών μετά από δύο πλούσια υδρολογικά έτη είναι τόσο μεγάλες, που ειδικά για φέτος δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση διακοπή ύδρευσης. Όσο για την χωρίς μελέτη επέκταση του δικτύου ύδρευσης εκτός σχεδίου, πρόκειται για 30 αγροικίες βόρεια και νότια του οικισμού, με ελάχιστη κατανάλωση αφού δεν κατοικούνται μόνιμα, που τις ώρες του προβλήματος πιθανόν κανείς δε βρισκότανε σ’ αυτές. Σε πιθανή ( βέβαιη θα έλεγα! ) μελλοντική περίπτωση λειψυδρίας, η παροχή νερού σ’ αυτές τις αγροικίες ελέγχεται εύκολα με δύο βάνες τροφοδοσίας.
Ελπίζω να έχουμε απαλλαγεί από σας μέχρι τότε. Γιατί για το Βελβεντό «Καλλικράτης» σημαίνει το εξής απλό πράγμα. Τα λίγα έστω χρήματα, με τη σημερινή συγκυρία, που δικαιούται το Βελβεντό, τα επιστρεφόμενα της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ύδρευσης (!), και όλες οι κρατικές επιχορηγήσεις πηγαίνουν σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο, αυτό του πρώην Δήμου Σερβίων.
Αυτό φυσικά και δεν αφορά του αγαπητούς κατοίκους των γειτονικών Σερβίων και των άλλων περιοχών, με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί συγγενικοί, φιλίας, συναδελφικότητας και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα μας ενώνουν πολλά».