Ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνομικών Πτολεμαΐδας κύκλος σεμιναρίων 28 παλαιών Δημοτικών αστυνομικών, η εκπαίδευση των οποίων θα διαρκέσει μέχρι 27 Νοεμβρίου.
Τους 28 δημοτικούς αστυνομικούς που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας καλωσόρισε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνομικών (ΔΕΣΕΔΑΠ) Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση της σχολής θα καταβάλλει το μέγιστο των προσπαθειών της για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή τους στην πόλη. Παράλληλα ζήτησε να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα τυχόν άσχημα έχουν ακούσει για την περιοχή, λέγοντας ότι η Πτολεμαΐδα δεν είναι έτσι όπως θέλουν να την παρουσιάζουν διάφοροι κακοπροαίρετοι και πως θα φύγουν από την πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι εκπαιδευόμενοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις της σχολής, ενώ ο αρχηγός της τάξης δημοτικών αστυνομικών που εκπαιδεύεται στην Πτολεμαΐδα, Δημήτρης Χολής από το Αγρίνιο, δήλωσε ότι ήδη από την πρώτη μέρα της παραμονής τους στην πόλη έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο της. Ανέφερε μάλιστα ότι ήρθαν στην πόλη χωρίς καμία προκατάληψη και πως είδαν μια «καθαρή, φιλόξενη πόλη που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή με αγάπη».
Ο διοικητής της σχολής, Αστυνόμος Α΄, Ευάγγελος Τίγκας, ανέφερε ότι πρόκειται για εκπαίδευση παλαιών δημοτικών αστυνομικών –κάποιοι είναι δημοτικοί αστυνομικοί εδώ και 25 χρόνια, που δεν έχουν αποφοιτήσει από αυτή τη σχολή και πως τον Ιανουάριο του 2010 θα λειτουργήσει στη σχολή ένα παρόμοιο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Αμέσως μετά, δηλαδή στα μέσα Φεβρουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπαίδευση της νέας φουρνιάς δημοτικών αστυνομικών, η πρόσληψη των οποίων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη καθώς οι αιτήσεις πρόσληψης έληξαν στις 26 Οκτωβρίου.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ