Ο Δήμος Καστοριάς τιμά τη μνήμη των διακοσίων ογδόντα Μαρτύρων-Ηρώων Κλεισουριωτών, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Απριλίου 1944, σε μνημόσυνο που θα τελεσθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στην Μαρτυρική κοινότητα Κλεισούρας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ξεκινήσουν στις 7.30πμ. με Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.
Στις 11π.μ. θα τελεστεί Πάνδημο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας.
Στις 11.20 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων θα γίνει Έπαρση Σημαίας και θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση. Θα ακολουθήσει ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από την Φιλόλογο κα Άννα Πισκιλίδου και θα ακολουθήσει Προσκλητήριο πεσόντων από τον κ. Μηνά Γκαλίτσα
Κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των
ενδόξων ηρώων, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και παράθεση Δεξίωσης των επισήμων προσκεκλημένων στην Δημοτική Αίθουσα «ΤΣΟΥΛΗΣ».
Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 5.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μουσική Συναυλία από το Μουσικό Σχήμα “Schlechinger Alphornblaser” στη Δημοτική Αίθουσα «ΤΣΟΥΛΗΣ» στην Κλεισούρα, υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.






























