Σε έναν άνετο και καλαίσθητο χώρο, στο κτίριο της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας, μεταφέρθηκε η Πειραματική Σχολή Κλασσικού Χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας.
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πατήρ Αθανάσιος, παρουσία των μαθητών και των γονέων τους, ενώ στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου εξέφρασε την υπερηφάνεια της για την ανοδική πορεία της Σχολής, που είναι η μοναδική στο είδος της στη Δυτική Μακεδονία όπου φοιτούν 135 Παιδιά, συγχαίροντας παράλληλα τον Πρόεδρο, τον Διευθυντή, τους υπεύθυνους υπαλλήλους, την Δασκάλα και τα παιδιά για το υψηλό επίπεδο της Σχολής.
Την “καλύτερη στιγμή” για την ιστορία της Σχολής Μπαλέτου, χαρακτήρισε την μεταφορά της στο νέο χώρο, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Χρήστος Κεσκερίδης.
<<Ένα όνειρο 12 ετών έγινε πραγματικότητα χάρη στην Δήμαρχο Εορδαίας και στην προσπάθεια του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. >> επεσήμανε ο Διευθυντής της Σχολής Δημήτρης Λιακάκος προσθέτοντας ότι η μεταστέγαση στο νέο χώρο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου για τη σημαντική αυτή δομή του τόπου.
Οι μαθήτριες της Σχολής, υπό την καθοδήγηση της επί πολλών ετών Δασκάλας τους Μάρθας Τασιούδη, έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες, αλλά και τη γοητεία και χάρη του κλασσικού χορού, μιας από τις ωραιότερες μορφές τέχνης.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ





























