«Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επέμεινε και ψήφισε τη συνέχιση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να υλοποιήσουν συντεταγμένα το σχεδιασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως αποφασίστηκε».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αναφερόμενη στην αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων προχώρησε η νέα πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ και την ανοχή της ΕΣΚ ελάχιστη ώρα πριν τη λήξη της 48ώρης απεργίας.
Με τους εργαζόμενους να έχουν δώσει άλλη μία φορά το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στον αγώνα με όλα τα ορυχεία κλειστά τις 10 μονάδες εκτός και όλες τις διευθύνσεις σε μαζική απεργία. Η αναστολή δημιουργεί ερωτηματικά για την ορθότητα της απόφασης.
Η ΔΑΚΕ επέμεινε στην πρότασή της για συνέχιση του αγώνα με νέες 48 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για να διατηρήσει το μέγεθος των αποτελεσμάτων, από τον πειθαρχημένο σχεδιασμό της εξόδου τόσων μονάδων ώστε η επάρκεια ισχύος του Συστήματος να μη δημιουργεί πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο.
Ταυτόχρονα να κρατήσει σταθερά υψηλό το φρόνημα των εργαζόμενων οι οποίοι πρώτοι πήραν στα χέρια τους τη σημαία του αγώνα.
Σε αντίθεση οι παρατάξεις που σχημάτισαν τη πλειοψηφία στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισαν την αναστολή του αγώνα και την συνέχιση του μετά από μία εβδομάδα δίνοντας και άλλο πολιτικό χρόνο στην Κυβέρνηση.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ
Θυμούνται όλοι πως για μικρότερης αξίας προβλήματα και νομοθετικές ρυθμίσεις αποφασίσαμε ομόφωνα 17 ημέρες απεργία και την υλοποιήσαμε δυναμικά όλοι μαζί χτίζοντας τη νέα αγωνιστική δυναμική της ΓΕΝΟΠ των τελευταίων χρόνων.
Ο νέος νόμος και η συνολική αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης δεν δικαιολογούν ευπιστία στις υποσχέσεις των Υπουργών.
Η μεθόδευση της παραπληροφόρησης από τους Κυβερνητικούς κύκλους και τα οικονομικά συμφέροντα δίνουν το στίγμα των αυριανών επιλογών της.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να πιέζει καθημερινά με τη δυναμική διαχείριση της αγωνιστικότητας των εργαζομένων.
Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να υλοποιήσουν δυναμικά και πειθαρχημένα τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας όπως αποφασίστηκε.
Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα στελέχη της θα είναι μπροστά στο μετερίζι του αγώνα στέλνοντας το μήνυμα πως καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να βλάψει το κίνημα της ΔΕΗ και τα συμφέροντα των εργαζομένων της.
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».






























