«Η απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών να σταματήσει τη διαδικασία υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της λίμνης και τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης, προκαλεί έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση.
Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και αφού η διαδικασία είχε φθάσει στα τελικά της στάδια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων όλη την προηγούμενη διαδικασία και να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή. Αυτό σημαίνει επιπλέον χρόνια μέχρι να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη, η οποία θα παραμείνει απροστάτευτη και χωρίς Φορέα Διαχείρισης.
Έστω και τη στιγμή αυτή, καλούμε την Υπουργό, κα. Μπιρμπίλη, να αναθεωρήσει τη στάση της και να αλλάξει την απόφασή της. Η λίμνη της Καστοριάς δεν μπορεί να περιμένει πολλά ακόμη χρόνια απροστάτευτη και στο έλεος. Διαφορετικά, η κα. Υπουργός είναι εκτεθειμένη στους πολίτες του Νομού Καστοριάς, που απαιτούν άμεσες ενέργειες για την προστασία της λίμνης και του περιβάλλοντος ευρύτερα.
Όπως επίσης εκτεθειμένα είναι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα του Νομού μας, που επιδεικνύουν και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα άλλωστε, έλλειψη ενδιαφέροντος, αδράνεια, ανυπαρξία και αναποτελεσματικότητα. Οι πολίτες του Νομού Καστοριάς τους κρίνουν καθημερινά για αυτά που υποσχέθηκαν και για όσα τελικά κάνουν ή καλύτερα για όσα δεν κάνουν».






























