Φωτιά πήραν τα ρακοκάζανα της περιοχής, καθώς οι παραγωγοί τον μήνα αυτό αποστάζουν τα τσίπουρα της νέας χρονιάς.
Στα παραδοσιακά καζάνια στήνονται οι τσιπουρογιορτές, μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα με το φρεσκοβρασμένο τσίπουρο να πρωταγωνιστεί, συνοδευόμενο από νόστιμους μεζέδες και κοψίδια.
Το αποστακτήριο του Γιώργου Κοντοζίδη με υπεύθυνο βάρδιας τον έμπειρο «Νέστορα», επέλεξαν και εφέτος οι παραγωγοί Χρήστος Μάγγος και Νίκος Πλεξίδας, όπου μαζί με τις παρέες τους πίνοντας και διασκεδάζοντας, «έβγαλαν» το τσίπουρο της χρονιάς.
Για τους παραδοσιακούς αυτούς παραγωγούς – μερακλήδες η τήρηση της διαδικασίας της απόσταξης σαν τον «παλιό καλό καιρό» αποτελεί μια ιεροτελεστία, που την μοιράζονται με τους συγγενείς και φίλους τους.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ