Σε αναστολή των κινητοποιήσεων που ξεκίνησε στις 4 Απριλίου προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, ο οποίος καλεί τους αγρότες να συμπαραταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΛΓΑ προκειμένου να κορυφωθεί η πίεση προς την κυβέρνηση για επανεξέταση της λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΛΓΑ.
Η σχετική ανακοίνωση που απευθύνει προς τους φίλους αγρότες, όπως τους αποκαλεί, έχει ως εξής:
«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.ΓΑ. και οι εργαζόμενοι του ΕΛ.ΓΑ. βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αποχή από το εκτιμητικό έργο και γενική απεργία με καταλήψεις από τις 4 Απριλίου 2011.
Το διεκδικητικό πλαίσιο του αγώνα, έχει ζητήματα που αφορούν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος που ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε σας.
Το νομικό πλαίσιο που διέπει πλέον τον Οργανισμό, τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία λειτουργίας και διεκπεραίωσης του εκτιμητικού έργου.
Κινούμενοι στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και από λόγους ευθύνης απέναντι στις υποχρεώσεις μας σε σας, αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας.
Σας επισημαίνουμε όμως για άλλη μια φορά ότι ο ΕΛ.ΓΑ. είναι Οργανισμός ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ.
Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι και δική σας ευθύνη.
Εν ονόματι αυτής της ευθύνης σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στο πλευρό μας και να κορυφώσετε την πίεσή σας στην κυβέρνηση να επανεξετάσει την λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΛ.ΓΑ.».




























