Ανοίγει τις πύλες της η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 5-8 Μαΐου στο Εκθετήριο – Δημοπρατήριο της ακριτικής πόλης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοργανώτριας αρχής που είναι ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», αναμένεται σημαντική αύξηση που θα αγγίζει το 30% στην κίνηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών στην 36 η Διεθνή Έκθεση Γούνας της Καστοριάς. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηρακλής Καλλισθένης συμμετοχή έχουν δηλώσει 147 εκθέτες από Ελλάδα, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Δανία, Τουρκία, Καναδά, Αμερική καταλαμβάνοντας με τα περίπτερα τους 10.500 τ.μ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τη φετινή έκθεση θα επισκεφτούν εμπορικοί αντιπρόσωποι από Ρωσία, Καζακστάν, Λευκορωσία, Τουρκία, Γερμανία, Αγγλία, Ρουμανία και άλλες χώρες της Ε.Ε., Αζερμπαϊτζάν, Αμερική, Καναδά.
Την πρώτη μέρα της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα φαντασμαγορικό Fashion Show που θα παρουσιάσει τις τελευταίες τάσεις της μόδας στον κλάδο της γούνας, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΟΑΚΑ Καστοριάς, στις 9 μ.μ. Οι προσκεκλημένοι πρέπει αν προσέλθουν στις 8 μ.μ. Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 9 π.μ. Την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Στρατηγική και Δράσεις της Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το Μέλλον του Κλάδου». Το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: Παρουσίαση Νέων Τάσεων και Τεχνικής στον Τομέα της Γούνας» με ομιλήτρια την Lone Olsen.
Από την Πέμπτη 5/5 έως την Κυριακή 8/5 η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Χ.Β.