Αφρόψαρα, πετρόψαρα και τα λοιπά τα οικονομικά θαλασσινά μεταμορφώνονται σε λαχταριστά πιάτα μέσα απο ευφάνταστες συνταγές. Απο το δίχτυ του ψαρά στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!
Γόπες Τηγανητές γλυκόξινες με σκόρδο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας εύκολη
Υλικά
-1 κιλό γόπες καθαρισμένες
-1/4 φλιτζάνι αλεύρι
-1/4 φλιτζανιού νισεστέ
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-250 γρ. ντοματίνια
-1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-6 σκελίδες σκόρδο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/4 φλιτζανιού ξίδι
-1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
-14 ελιές ψιλοκομμένες
-2 κουτ. γλυκού μέλι
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί και βάζουμε πάνω τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα ολόκληρα. Τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το ζουμί του ταψιού. Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τις ελιές και το μέλι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Στεγνώνουμε τα ψάρια καλά. Βάζουμε σε βαθύ πιάτο το αλεύρι, τον νισεστέ και μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα ψάρια, αφού πρώτα τα περάσουμε από το μείγμα του αλευριού και τα τινάξουμε καλά. Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 με 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με μια γενναία ποσότητα από τη σάλτσα με τα ντοματίνια.
Tip Την ίδια συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με οποιοδήποτε μικρό εποχικό ψάρι, όπως ο κολιός, η σαρδέλα ή το τονάκι.