Τελειωμό δεν έχουν τα ευτράπελα στη δημόσια διοίκηση αλλά και τα προβληματικά σημεία που εντοπίζονται κατά την εφαρμογή των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για να χτιστεί το «νέο Δημόσιο».
Ενα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο είναι: πώς θα γίνει όταν σε μια υπηρεσία υπηρετεί μικρός αριθμός υπαλλήλων, ένας εργαζόμενος ή από δύο ως έξι υπάλληλοι; Και αυτό διότι η καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο του νέου συστήματος αξιολόγησης, προβλέπει ότι το αρμόδιο όργανο για επιμερισμό ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης καθορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό ως και 25% των υπαλλήλων, με τους βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό ως και 60% των υπαλλήλων και με τους βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό ως και 15% των υπαλλήλων).
Σύστημα αξιολόγησης και διαθεσιμότητα
Η εγκύκλιος
Στο ζήτηµα της αξιολόγησης εστιάζει εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθµισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναρτήθηκε το µεσηµέρι της Τετάρτης στη «διαύγεια» (τροποποιώντας την 3η εγκύκλιο που είχε εκδοθεί στις 16 Ιουνίου) µε θέµα «Διευκρινίσεις για την εφαρµογή των διατάξεων του ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δηµοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ, όπως τροποποιήθηκε µε τις διατάξεις του ν. 4250/2014».