Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 240γρ. καβουρόψιχα (από κονσέρβα)
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Βήμα 3
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Βήμα 4
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.
Βήμα 5
Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr