Πρώτους ασθενείς δέχθηκε την Παρασκευή το Οδοντιατρείο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μια από τις νέες δομές που ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στον Νοέμβριο, μετά τη λειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου.
Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση στο νέο Ιατρείο την πρώτη μέρα λειτουργίας του, σύμφωνα με την Οδοντίατρο, Επιμελήτρια Β΄ Ελένη Ίτσιου, καθώς αντιμετωπίστηκαν επείγοντα περιστατικά όπως εξαγωγές και αποστήματα, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Σημείωσε ωστόσο ότι στο Οδοντιατρείο του νοσοκομείου δεν θα αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά αλλά μόνο τα επείγοντα περιστατικά που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και φυσικά περιστατικά με συστηματικά νοσήματα. Εξήγησε ειδικότερα ότι το Οδοντιατρείο θα παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, άτομα δηλαδή που πάσχουν από κάποιο συστηματικό νόσημα και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπιστούν έξω από το χώρο του νοσοκομείου, διότι ενδεχομένως να χρειάζονται και τη συμβολή κι άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα άτομα με πολλαπλές αναπηρίες τα οποία μέχρι τώρα αναγκάζονταν να τρέχουν μακριά από την περιοχή μας για τη στοματική τους φροντίδα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι από τις αρχές του νέου χρόνου θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ενταχθεί στη λειτουργία του Οδοντιατρείου και η αγωγή στοματικής υγείας στα σχολεία, πρόγραμμα που λειτούργησε με επιτυχία και κατά το παρελθόν, καθώς σύμφωνα με την κ. Ίτσιου ο τομέας της στοματικής υγείας είναι κάπως υποβαθμισμένος.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ





























