Υλικά
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια αποφλοιωμένα και μουλιασμένα αποβραδίς σε κρύο νερό
- 2 γαρίφαλα καρφάκια
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια
- 1 αγγούρι
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκκομένο
- 1 κλαδάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα τρίμμα
- Για τη βινεγκρέτ: 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από το μισό
- 1/3 σκελίδα σκόρδο ξυσμένη στον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε κατσαρόλι τα ρεβίθια να βράσουν σε φρέσκο νερό μαζί με τα γαρίφαλα. Αλάτι θα προσθέσετε προς το τέλος του βρασίματος.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως.
Βήμα 3
Στραγγίζετε την κινόα και τα ρεβίθια (πετάτε τα γαρίφαλα) και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τα λαχανικά. Τα πλένετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στη συνταγή.
Βήμα 4
Ρίχνετε τα ρεβίθια, την κινόα, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο.
Βήμα 6
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr